19
Mayıs
2024
Pazar
CEYHAN - ADANA

Kentin geleceğini kurgulayacağız

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Turan Özer, kentin geleceğini meslek odalarının da aralarında bulunduğu sivil toplum örgütleriyle kurgulayacaklarını söyledi.

Özer, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adana Şubesi'ni ziyaretinde, belediyelerin proje kısırlığı yaşamasının altında, mühendis odalarını yok sayan zihniyetin yattığını söyledi. Özer, Seyhan ve Adana’nın dinamik bir yapıya kavuşması, daha yaşanılır kent haline gelebilmesi için toplumsal sorunları ve çözümlerini bilimsel veriler ışığında değerlendiren mühendis odalarının mutlaka yönetime katılması gerektiğini dile getirdi.

Özer, “Ben inanıyorum ki; mühendis odalarıyla iş birliği yapmak, sizleri yönetime dahil etmek, görüşlerinizi almak Seyhan’ın gelişmesine olumlu etki edecektir. O nedenle, yönetime geldiğimizde mühendis odalarıyla işbirliği içinde olacağız. Belediye bünyesinde oluşturacağımız Proje Evi, sizlerden gelecek projelerin değerlendirmesini yapacak, uygulanabilirliğini araştıracaktır. Ayrıca, mühendis odalarımızın kullanımı için özel bir oda düzenleyeceğiz. Teknik donanımlı oda, sizlerin işini de kolaylaştıracaktır. Odaların belediye meclisi toplantılarına katılımını sağlayacağız. Hatta belediye meclisi gündemini odalara önceden bildireceğiz" dedi.

EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak da, belediye ile diyalog içinde olmanın, görüş ve önerilere açık olmanın özlenen bir durum olduğunu belirterek, “Bu kentte yaşayan insanlar olarak yönetime katkı sunmak, hiçbir karşılık beklemeden kent için bir şeyler yapmak bizi de mutlu eder” diye konuştu.

Turan Özer, bir başka ziyaretini de Şehir Plancıları Odası Çukurova Şubesi’ne gerçekleştirdi. CHP Adana Milletvekili Gaye Erbatur'un da katıldığı ziyarette Özer, meslek örgütlerinin kent yönetimi açısından taşıdığı önemi vurgulayarak, katılımcı yönetim anlayışını anlattı.

Kentin geleceğini meslek odalarının da aralarında bulunduğu sivil toplum örgütleriyle kurgulayacaklarını ifade eden Özer, “Her aşamada katılımcı yönetim anlayışını uygulayacağız. Kenti sizlerle birlikte yöneteceğiz” dedi.

Özer, son olarak Adana Eczacı Odası'nı ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 09:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?