18
Mayıs
2024
Cumartesi
CEYHAN - ADANA

Korelilerle katı atık tesisinin ön protokolü imzalandı

Ceyhan'da, katı atıkların değerlendirilmesi amacıyla kurulması planlanan atık tesisi için Güney Koreli Hantur firması ile Ceyhan Belediyesi arasında ön protokol imzalandı. İmza töreninde konuşan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, her türlü katı atığı işleyip, tekrar kullanılabilir hale getirerek ekonomiye kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Fizibilite çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Sözlü, tesisin Ceyhan ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, değişen ve gelişen Ceyhan’a böyle bir tesisin kurulmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Firma yetkilisi Dongpyo Hong ise, projenin uygulanabilirliği açısından Ceyhan’ın çok elverişli şartlara sahip olduğunu belirterek, "Umarım bu proje diğer belediyelere de örnek olur. Önümüzdeki yıllarda bu tesise ihtiyaç daha da artacaktır" diye konuştu.

Hantur şirketinin Türkiye Distribütörü Erol Pakel de söz konusu tesisin 3 aşamalı bir özelliğe sahip olduğuna dikkat çekerek, depolama ve yakma gibi işlemlerin yapılmadığını, birinci aşamada atıkların katı ve sıvı olmak üzere ayrıştırıldığını, ikinci aşamada sıvı atıklardan organik gübre, hayvan yemi ve kömür elde edileceğini, üçüncü aşamada ise katı bir atık olan plastikten benzin, mazot ve fuel oil elde edildiğini söyledi.

Pakel, tesisin Türkiye`de bir ilk olduğunu ifade ederek, 2 ay sürecek olan fizibilite çalışmalarının ardından nihai sözleşmenin imzalanacağına inandığını sözlerine ekledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 12:33:05
Güncelleme :9 Eylül 2005 Cuma 16:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?