22
Mayıs
2024
Çarşamba
CEYHAN - ADANA

Kültür Parkı'na üniversite desteği

Adana’nın Ceyhan İlçe Belediyesi tarafından 600 dönümlük alan üzerine yapılması planlanan kültür parkının proje çalışmaları, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından başlatıldı.

Ceyhan Belediyesi Meclis Salonu’nda öğrencileri kabul eden Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Nehri kıyı şeridinde bir kültür parkı yapmak amacıyla yaklaşık 600 dekarlık bir alanın kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bu proje, ilçemiz için büyük bir önem taşımaktadır. Doğal dokuyu fazla tahrip etmeden insanımızın dinlenmesi ve kültürel ihtiyaçlarımızı karşılayacağına inanıyorum" dedi.

70-80 dekarlık alanın, BTC Projesi’nin ilçede son bulmasından dolayı Türk-Azerbaycan ortak yapımı ve Türk dünyasının öğelerini öne çıkaran çalışmalara ayrıldığının altını çizen Başkan Sözlü, "Proje tamamlandığında bölgenin en büyük kültür parkı olacaktır. İnanıyorum ki, bu parkla ilçemizin cazibe merkezi olması da içten bile değildir" şeklinde konuştu.

Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Prof. Dr. Erdoğan Gültekin ise, Ceyhan’daki kültür parkı proje çalışmasını yapmak amacıyla 20 öğrenciyle Ceyhan’a geldiklerini söyleyerek, "Yapılacak olan tesisler, insan odaklı ve yörede yaşayan insanların kültürleriyle ilgili olmalıdır" dedi.

Yapılması planlanan parkın içinde hayvanat bahçesi, anfi tiyatro, atlı spor sahası, tenis kortları, kapalı kültür merkezi ve kafeteryaların yer alması planlanıyor. Kültür parkının yapımına, kamulaştırma çalışmalarının ardından başlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 16:44:47
Güncelleme :14 Mart 2005 Pazartesi 11:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?