19
Mayıs
2024
Pazar
CEYHAN - ADANA

Okulumuzu geri istiyoruz!

CEYHAN'DA MAHALLE SAKİNLERİ OKULLARINI GERİ İSTİYOR

Adana’nın Ceyhan ilçesi Konakoğlu Mahallesi’nde bulunan Sakarya İlköğretim Okulu’nun “yeniden yapılacak” vaadi ile kaldırılmasına mahalle sakinlerinden tepki geldi.

Okullarının daha bir yıl öncesine kadar hizmet verdiğini söyleyen mahalle sakinleri, okullarının inşaatının tamamlandığını ve okullarını geri istediklerini belirterek İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı’nın makamına çıktılar.

Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaylacı, mahallede öğrencinin az olduğunu belirterek, "Çocuklarınızı ister Remzi Oğuz Arık ister Yaltır Kardeşler İlköğretim Okulu’na isterseniz Sakarya İlköğretim Okulu'na yazdıralım. Bunların servis ücretleri de biz ödeyelim. Ama şuanda Sakarya İlköğretim Okulu’nun tekrar eski yerine taşınması söz konusu değil" dediler.

Mahalle sakinleri de ısrarla kendi okullarını istediklerini belirterek, "Bizim kabahatimiz çarşı merkezine yakın olmamız mı, sağlık ocağımız yok, bir okulumuz vardı onu da elimizden alıyorsunuz" diye konuştular.

Eylemlerin okulları geri verilinceye kadar devam edeceğini söyleyen mahalle sakinleri, "Okulumuzu geri istiyoruz. Tarihi bir okulu yıktınız bir şey demedik ama okulumuzu geri istiyoruz" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2010 Pazar 14:33:04
Güncelleme :29 Ağustos 2010 Pazar 14:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?