18
Mayıs
2024
Cumartesi
CEYHAN - ADANA

Tekin: Uygunsuz gıdaya geçit yok

Adana’nın Ceyhan İlçe Tarım Müdürü M. Ali Tekin, gıda denetimleri ve güvenliği hususunda taviz verilmeyeceğini söyledi. Tekin, Uygulamada görülen yanlışlık ve evrak eksikliğine müsamaha etmeyeceğiz" dedi.

Ceyhan İlçe Tarım Müdürü M. Ali Tekin, 5179 sayılı kanun gereğince, gıda güvenliği ve her türlü gıda maddesinin denetimi hususunda hiç kimseye taviz verilmeden işlem yapıldığını kaydederek, bu hususta kanunun verdiği ölçüde görevlerini yerine getirdiklerini belirtti. Tekin, özellikle gıda maddelerinin üretilmesi, işletilmesi, muhafazası ve pazarlanması konusunda gerekli yasal uygunluk şartlarının titizlikle kontrol edileceğini ifade ederek, "İlçemizde, halkımızın tükettiği her türlü gıda maddesinin üretim aşamasından pazarlama aşamasına kadar gerekli her türlü kontrolleri, 5179 sayılı yasaya istinaden yapılmaktadır. Uygulamada görülen yanlışlık ve evrak eksikliğine müsamaha etmeyeceğiz" dedi.

İlçe Tarım Müdürü M. Ali Tekin, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın izin ve tescil işlemlerini yaptırmayan ürünleri bulunduran işletmeler hakkında yasal işlem yapacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 14:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?