18
Mayıs
2024
Cumartesi
CEYHAN - ADANA

Tiyatro gösterisine büyük ilgi

Ceyhan'da, belediyenin katkılarıyla düzenlenen ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik tiyatro gösterisi, açılışının ilk gününde büyük ilgi gördü. Geleneksel Türk Tiyatro Topluluğu oyuncuları tarafından sergilenen ortaoyunu, Hacivat-Karagöz, çocuk müzikali ve illüzyon gösterisi büyük ilgi görürken, etkinlik 2 gün boyunca sabah ve öğlen seansları şeklinde sürecek.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra başlayan tiyatro gösterileri öncesinde açıklama yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk tiyatrosunun, Türk geleneğinin temel taşlarından biri olduğunu vurgularken, özellikle geleceğin büyükleri olan çocukların kendi kültür değerlerine sahip çıkmaları gerektiğini ifade etti. Sözlü, "Sevgili öğrencilere şimdiden bir müjde vermek istiyorum. İnşallah önümüzdeki kısa bir dönem içerisinde Ceyhan Belediye Tiyatrosu’nu kuracağız" dedi.

Öğrencilerin beğeniyle seyrettikleri tiyatro gösterileri sırasında, özellikle Keloğlan ve Hacivat-Karagöz perde oyunu büyük alkış aldı.

İllüzyon gösterileri sırasında kutudan çıkan Türk bayrağı, öğrenciler ve salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlandı.

Salı saat 13.00’de de eşeğe ters binen Nasreddin Hoca tiplemesiyle Ceyhan’da şehir turu yapılarak esnafa Türk bayrağı dağıtılacağı bildirildi.

Tiyatro gösterilerinin ilk günkü açılış programına Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yanı sıra Başkan Yardımcısı Mükremin Duygun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı ve şube müdürleri ile çok sayıda ilköğretim okulu öğrencisi katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 16:19:08
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 15:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?