17
Haziran
2024
Pazertesi
CEYHAN - ADANA

Yatağa mahkum oldular

KAS ERİMESİ HASTALIĞINA YAKALANAN İKİ KARDEŞ YARDIM BEKLİYOR

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, beş çocuklu Donuk ailesinin iki erkek çocuğunun kas erimesi hastalığı yüzünden yatağa mahkum olduğu bildirildi.

Altıocak Mahallesi Şeyh Edebali Sokağındaki evlerinde ikamet eden Donuk ailesinin 24 yaşındaki oğlu Mustafa ve 18 yaşındaki kardeşi Mehmet'in yakalandıkları kas erimesi hastalığı yüzünden günden güne yatağa mahkum hale geldiği belirtildi.

Baba Müslüm Donuk (60), çocuklarının 13 yaşından beri kas erimesi hastalığına yakalandığını belirterek, "O zaman doktora götürdüğüm de paran varsa Amerika'ya götür. Yoksa evine götür dedi. Param olmadığı için çocuklar yatağa mahkum oldu. Ailemle birlikte gündelik tarım işçiliği yapıyoruz ve kiracıyım. Yeşil kartım var ama vizesi dolmuş. Kaç defadır başvurduysam vizesini yaptıramadım" dedi. Büyük oğlu Mustafa'nın sakatlık maaşı aldığını anlatan Donuk, şöyle konuştu: "Aynı hastalığa yakalanan onun küçüğü

Mehmet için yaptığımız başvuruda heyet raporunda yüzde 19 rapor veriyorlar. Oysa çocuk yalnız başına tuvalete bile gidemiyor. Tüm ihtiyaçlarını bizlerin yardımıyla karşılıyor, yalnız gideremiyor. Böyle rapor olur mu? Ben ne yapabilirim"

ARTIK GÜCÜM YETMİYOR

Anne Hanım Donuk (59) da, hastalığa yakalanan iki çocuğunun büyüyüp delikanlı olduklarını ifade ederek şunları söyledi: "Artık kendilerini tuvalete götürmem ve banyo ettirmemden utanır hale geldiler. Benim de artık gücüm takatim yetmiyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz."

Yakalandığı kas erimesi nedeniyle yürüyemez ve ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelen 24 yaşındaki Mustafa Donuk, akülü araba istedi. 18 yaşındaki kardeşi Mehmet Donuk da artık annesinin yardımıyla tuvalete gitmekten dolayı utandığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 13:53:15
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 13:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?