24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Ayçiçeğin hasadı tamamlandı

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ceyhan Çukurova Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde üretimi gerçekleştirilen ayçiçeğinin hasadı tamamlandı.

Ceyhan Çukurova Tarım İşletmesi Müdürlüğü yetkilileri, bu yıl 9 bin 140 dekar kuru sahada ayçiçeği üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek, yaptıkları ayçiçeği hasadında her dekarlık alanda ortalama olarak 240 kilo ürün elde ettiklerini söyledi. Geçen yıla oranla ayçiçeği üretiminde verimin yüksek olduğunu ifade eden yetkililer, geçen yıl her dekarlık alanda 200 kilo ürün elde ederken, bu yıl bölgede iklimin iyi geçmesi ve ilkbahar aylarında yağışların düşmesi nedeniyle dekarda 240 kilo verim olduğunu belirtti.

Ayçiçeği üretimindeki amaçları hem bölge çiftçisini ayçiçeği üretimine teşvik etmek, hem de Türkiye'deki hammadde yağ kapasitesine destek çıkmak olduğunu kaydeden yetkililer, TİGEM arazisi üzerinde elde ettikleri ayçiçeğinin çekirdeğini Ceyhan'da alım merkezi kuran Karadeniz Birliği'ne sattıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 16:27:53
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 17:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?