18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hindistan'ın gözü Ceyhan'da

Tüpraş ihalesine Çalık holding ile katılan, ancak kazanamayan Hindistan devletine ait Indian Oil Corporation (IOC), şimdi de Çalık Enerji ile ortak rafineri ve boru hattı kurmak için görüşmeler yapıyor. Financial Express gazetesinde yer alan habere göre IOC, Çalık Enerji'nin daveti üzerine Ceyhan'da 2 milyar dolarlık yatırımla ihracat ağırlıklı yılda 8 milyon ton ham petrol işleme kapasiteli rafineri ve Samsun-Ceyhan arasında 700 km uzunluğunda boru hattı inşasına ortak olacak.

IOC Başkanı ve genel müdürü Sarthak Behuria, Çalık Enerji'yi uyumlu bir partner olarak gördüklerini belirterek, rafinerinin kuruluş maliyetinin 1.5 milyar dolar, boru hattı ile birlikte ise 2 milyar dolar olacağını belirtti. Behuria, yeni rafinerinn finansmanının borçlanma ve hisse senedi satışı ile sağlanacağını kaydetti.
Behuria, projenin fizibilite çalışmalarının sürdüğünü ve kurulacak rafinerinin ihracat ağırlıklı olacağını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 15:03:25
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 17:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hanifi Yüzer IP: 84.60.42.xxx Tarih : 2.10.2005 15:40:30
Bence Ceyhan icin cok güzel bir haber,umarim gerceklesir.Bu sayede Ceyhan halkinada is imkani saglanmis olur.Bakü-Ceyhan petrol boru hatti sayesinde Dünya özellikle Avrupa ülkelerinde Ceyhan ismi artik tanidik bir isim oldu.Sehrini seven bir Ceyhan`li olarak gurur duyuyorum.