19
Mayıs
2024
Pazar
ÇUKUROVA - ADANA

Belediye hizmet birimlerini oluşturuyor

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, hizmet birimlerini hızla oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, ”Zaman kavramını ortadan kaldırdık. Molasız çalışıyoruz” dedi.

Arıkan, yaptığı açıklamada, kuruluş çalışmalarına belediye hizmet binasını oluşturmakla başladıklarını, henüz inşaat halinde aldıkları binayı en kısa zamanda kullanılır hale getirdiklerini, mayıs ayının emlak vergisi ödeme dönemi olduğu ve vatandaşları mağdur etmemek için acilen gelir müdürlüğünü kurduklarını bununla da yetinmeyip, Toros Mahallesindeki Doğal Park ve İller Bankası karşısında emlak vergisi vezneleri oluşturduklarını anlattı.

Çok acil olarak gördükleri temizlik işleri şantiyesini Dr. Sadık Ahmet Bulvarı üzerindeki geniş bir alanda oluşturduklarını ve hizmete hazır hale getirdiklerini, ancak yasal olarak belediye bütçesi onaylanmadan alım yapamadıklarını ifade eden Arıkan, ”Bütçemizi 60 trilyon olarak meclisimizden oybirliği ile geçirdik. Bizim kararımızın büyükşehir meclisi tarafından da onaylanması halinde bütçemiz doğrultusunda ve tutumlu bir aile reisi gibi alımlara başlayacağız. En kısa zamanda temizlik araçlarımızı alacağız ve güzel ilçemizin temizliğine start vereceğiz” dedi.

1999-2004 yılları arasında Seyhan Belediye Başkanlığı görevini yürütürken sivrisinek mücadelesinde büyük aşamalar kaydettiklerini ve Seyhanlı’yı sivrisineksiz günlere taşıdıklarını söyleyen Arıkan, ”Sivrisinek mücadelesinde uzman olan Kazım Çeğil, sivrisinek ekibini oluşturdu. Şu an 3 araçla ve 16 kişi ile ilaçlama çalışmalarına başladık bile. Bu arada, sivrisinek mücadelesi kadar önem verdiğimiz yakağan mücadelesini de başlattık” diye konuştu.

Hizmet binasını rantabl kullanmak suretiyle 19 hizmet biriminin yerlerini belirlediklerini,bilgisayar donanımının sağlandığını ve Çukurovalının emrine hazır hale getirildiğini belirten Arıkan, ”Mesai arkadaşlarımın da hizmet adına en az benim kadar heyecanlı olduğunu görüyordum. Ekibimle birlikte Çukurova’ya hizmete koşuyoruz” şeklinde konuştu.

19'u CHP, 11’i MHP ve 7'si AK Parti’li olmak üzere toplam 37 meclis üyesinin parti farkı gözetmeden Çukurova’ya hizmet adına büyük heyecan taşıdıklarını ve uyumlu çalıştıklarını da önemle vurgulayan Arıkan, ”Meclisimizin, Çukurova’nın gelişimine yönelik çok güzel kararlara imza atacaklarını ve meclis üyelerimizin kurucu meclis üyesi sıfatını da onurla taşıyacaklarına inanıyorum” dedi

Başkan Yıldıray Arıkan, Çukurova Belediyesi geçici hizmet binasının yerini ve telefonunu da Çukurova halkına bildirerek şunları söyledi:

“Şu an ki; hizmet binamız Carrafeorsa karşısındaki Dr.Sadık Ahmet Bulvarı üzerindedir. Telefon numaramız ise 2396464'dür. Çukurovalıya bir telefon kadar yakınız. Çukurovalının dilek ve şikayetlerine açığız. Ayrıca İller Bankası kavşağındaki Zabıta Müdürlüğümüz 2330486, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz de2569003 numaralı telefonlarla 24 saat Çukurovalının emrindedir. Ayrıca Doğal Park içerisindeki Evlendirme Memurluğumuz da 2310093 numaralı telefonla evleneceklerin emrine hazırdır.”

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 12:28:07
Güncelleme :12 Mayıs 2009 Salı 12:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?