18
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞARIÇAM - ADANA

Sivil Toplum temsilcilerinden ziyaret

Adana'nın merkez ilçe Sarıçam Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Zenbilci’ye sivil toplumu temsil eden dernek başkanları ziyaret etti. Ziyarette dernek başkanları, Zenbilci’ye bir de plaket takdim etti.

Başta Türk Ocağı Adana Şube Başkanı Hüseyin Kuşçu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Federasyonları Başkanı Fehmi Arazlı, Akdeniz Yörük Türkmen Federasyonları Başkanı Avukat İsmail Demirdüzen, Varsaklar Derneği Başkanı Yusuf Umut olmak üzere Başkan Ahmet Zenbilci’yi makamında ziyaret ederek yeni dönemde görevinde başarılar diledi.

Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, kendisini ziyarete gelen dernek başkanlarına yaptığı konuşmada, “Sarıçam bölgesi kültürel etkinliklerin yoğun bir şekilde yapılacağı merkez olması için çalışma yapacağız. Bunu seçimden önce bazı dernek başkanlarına ilettim. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyorum. Sarıçam Yörük ve Türkmenlerin gelenek ve göreneklerini yaşatacakları bir merkez olacak. Bunun için Mustafalar Köyü yakınlarındaki mesire alanına etkinliklerin yapılacağı bir alan yapacağız. Burada aba güreşlerinin, kara kucak görüşlerinin, cirit oyunlarının sergileneceği merkez yapalım. Önümüzdeki süreçte sizlerin desteğini bekliyorum” dedi.

Dernek Başkanları Sarıçam ilçesinin yeni bir belediye olduğuna işaret ederek, “Bölgenin gelişmeye açık olması ve belediyenin yeni kurulacak olması nedeniyle işler oldukça zor. Ancak Başkanımız Ahmet Zenbilci’nin tecrübesi ve birikimi bu zorlukların üstesinden gelmeye yetecek. Biz her konuda elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Bundan önceki dönemde vermiş olduğu hizmetlerden dolayı kendisine bir plaket takdim ediyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 13:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?