28
Mayıs
2024
Salı
AKSEKİ - ANTALYA

26 yıllık elektrik özlemi sona erdi

Antalya Akseki'deki Sinanhoca köyünün 26 yıllık elektrik özlemi sona erdi. 

Sinanhoca köyünde geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 7.'si gerçekleştirilen köy mevlidi programına denk gelen "Ulusal Elektrik Açılışı", kalabalık ve coşkulu bir şekilde yapıldı. 

Törene, Akseki Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, AK Parti Akseki İlçe Başkanı Şükrü Öz, İl Genel Meclisi üyesi Veysel Demir, AK Parti Muratpaşa Belde Başkan Yardımcısı Mesut Topçu, Cezaevleri Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Çelik, Akdeniz Elektrik Dağıtım Sistem İşletme Bakım Müdürü Raşit Okutan ve köylüler katıldı. 

Törende konuşan Akseki Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, "Sinanhoca köyümüz, 26 yıldır elektriğini düzenli olarak kendisi üretmiştir. Fakat, köyün kalabalık oluşu ve elektrikli ev aletlerinin çoğalması nedeniyle artık, elektrik sorunu yaşamaya başlamıştı. İhtiyaç sebebiyle yapılan girişimler sonucu köyümüz, bugün ulusal elektriğine kavuştu" dedi. 

1978 yılında Köy Hizmetleri'ne başvurarak köyde kendi elektriklerini kendilerinin üreteceğini kararlaştıran köylüler, yapılan çalışmalar sonunda, 1980 yılında elektriğe kavuşup o yıldan beri de zaman zaman kesintili olarak kendi ürettikleri elektriği kullanıyordu.
Köy muhtarı Erol Büyükarslan ise "Ben daha 2 yaşındayken köyümüzde elektrik çalışmaları başlamış ve o yıllarda köyümüz, kendi elektriğini kendisi üretmiştir. Şimdiyse benim muhtar olduğum dönemde, devlet tarafından yapılan çalışmalar sonucu köyümüz, elektriğe kavuştu" şeklinde konuştu. 

Sinanhoca köyüne yapılan elektrik çalışmalarının, yaklaşık 150 bin YTL'ye mal olduğu bildirildi. Törenin ardından enerji akımını sağlayan tesisin açılışı yapıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2006 Pazartesi 16:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
didem yavuz IP: 88.242.156.xxx Tarih : 21.02.2007 14:19:32
gerçekten çok sevindim arkadaşlarrr..ve mutluu oldm ii bi şeydiiiiiiiii herkesi seviyorumm tüm köy halkına sevgiler ve saygılarımı sunuyorum haşçakalınnnn bb