16
Mayıs
2024
Perşembe
AKSEKİ - ANTALYA

Sağlık için tepki

Akseki'nin Bademli ve Yarpuz beldelerinin sağlık evlerinin kapatılması, Kuyucak beldesindeki sağlık ocağında görev yapan 1 doktor ve 1 ebenin de başka birimlere atanmasına tepki gösterildi.


Kuyucak Belediye Başkanı Dursun Hamdi Öz, Bademli Belediye Başkanı Süleyman Arslan, Yarpuz Belediye Başkanı Fikret Güner ve AK Parti Akseki İlçe Başkanı Şükrü Öz'ün katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Bademli, Yarpuz ve Karpuzlu beldelerindeki sağlık sorunu ele alındı.


Kuyucak Belediye Başkanı Dursun Hamdi Öz, yaptığı konuşmada, 1997 yılında belediye tarafından verilen lojmanda hizmete açılan sağlık ocağında 1 doktor ve 2 ebe kadrosuyla hizmet verildiğini, ancak 1 Aralıktan itibaren doktor kadrosunun Sağlık Bakanlığı tarafından Akseki Murtiçi Sağlık Ocağına,1 ebe kadrosunun da Alanya Güzelbağ Karamanlı köyüne verildiğini bildirdi. Beldeye en yakın sağlık ocağının 25 kilometre mesade olduğunu belirten Öz, şöyle konuştu: ''Beldemiz Akseki ilçe merkezine 56, il merkezine ise 210 kilometre uzaklıktadır. Denizden yüksekliği bin 100 metre olan beldemizde kış aylarında bin, yaz ayında ise 3 bin kişi yaşamaktadır. Belde halkımızın yüzde 20'si Avrupa ülkelerinde yaşamakta olup, bu vatandaşlarımız yılın 6 ayını beldemizde geçirmektedirler. Avrupa'da yaşayan belde halkımızdan insanlar beldemize gelince her zaman Avrupa'daki sağlık sistemlerinin daha iyi olduğunu belirtmektedirler. Şu anda sağlık ocağında sadece 1 ebe kadrosu kaldı. Kış aylarının çetin geçtiği beldemizde yaşayan insanların sağlık sorunlarını kim çözecek? Halkımız sağlık ocağının kadrosunun geri verilmesi için bana baskı yapıyorlar.''


Yarpuz Belediye Başkanı Fikret Güner de, beldede 2002 yılında açılan sağlık evine bu yılın başında bir vekil ebe atandığını, sağlık evinin kapatılma kararının vatandaşlar arasında rahatsızlığa yol açtığını kaydetti. Güner, beldenin trafik kazalarının yoğun yaşandığı bir yerde olduğuna dikkati çekerek, sağlık evinin kazalarda ilk müdahaleyi yapan sağlık kuruluşu olduğunu vurguladı.


Beldenin yaz aylarında nüfusunun 3 bin 500'e çıktığını ifade eden Güner, ''Sağlık Bakanlığı'nın sağlık evini yeniden hizmete açmasını bekliyoruz'' dedi.


Bademli Belediye Başkanı Süleyman Arslan ise, Bademli'nin ilçeye 55 kilometre mesafede olduğunu anlattı.
Yaz aylarında 4 binin üzerinde insanın yaşadığı beldede sağlık evinin kapatılmasının, ciddi sağlık sorunlarına neden olacağını savunan Arslan, sağlık evinin yeniden açılmasını istedi.

Toplantıya katılan AK Parti İlçe Başkanı Şükrü Öz ise, konuyu Antalya milletvekilleri aracılığıyla Sağlık Bakanlığı'na ileteceklerini söyledi

aksekinin sesi
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 16:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?