20
Mayıs
2024
Pazertesi
AKSEKİ - ANTALYA

Toroslar'a kar yağdı

Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Çimi Yaylası'na kar yağdı.

Toroslar'ın yüksek kesimlerinde, baharla birlikte erimeye başlayan kar tabakasının üstüne kar yağdı ve dağlar yeniden beyaza büründü.

Antalya Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi yetkilileri, hava sıcaklıklarının Antalya'nın iç kesimlerinde mevsim normallerinin altında seyrettiğini bildirdiler.

Bu mevsimde geceleri en düşük 7-8 derece civarında olması gereken hava sıcaklığının Isparta'da 3, Korkuteli'de 4 Elmalı'da 5 derece civarında seyrettiğini belirten uzmanlar, kar yağışının da normal olduğunu belirttiler.

Antalya ve çevresinde 5 Mayıs Pazartesi günü kısa süreli yoğun yağış beklendiğini kaydeden Meteoroloji uzmanları, Pazartesi gününe kadar bölgede hava sıcaklığının her gün 1-2 derece civarında artacağını, pazartesi günü ise tekrar düşeceğini bildirdiler.

Pazartesi günü kısa süreli yağış esnasında, fazla miktarda yağmur düşmesinin beklendiğine değinen yetkililer, yağışla birlikte şiddetli rüzgar görüleceğini de kaydettiler. Yetkililer 5 Mayıs Pazartesi gününden sonra hem gece hem de gündüz sıcaklıklarının kademeli olarak artmasının beklendiğini de ifade ettiler.

SAHİLLER CIVIL CIVIL

Bu arada, nisan ayının son günlerinde Antalya'ya gelen turist sayısı arttı ve otellerin doluluk oranları yükseldi. Belek, Kemer ve Side'nin yanı sıra Lara ve Kundu bölgesindeki otellerde doluluk oranının yüzde 70-90 seviyesine ulaştığı belirtildi.

Toroslar'ın beyaza bürünmesinin yanı sıra, Antalya sahillerindeki tesislerin plajları hareketlendi. Otellerin kapalı havuzları devre dışı bırakılırken, turistlerin açık havuzlar ve plaja akın ettikleri görüldü.

Miracle Otel Satış ve Pazarlama Koordinatörü Zeki Turgay, AA muhabirine, oteldeki doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığını, Hollanda ve Almanya'daki bayram tatilleri dolayısıyla, turistlerin Antalya'ya akın ettiklerini belirterek, “Erken sezondaki doluluk oranından memnunuz. Otelimizde daha çok Hollanda ve Alman turistler konaklıyor. Mayıs ayı başından itibaren de Rus turistlerin gelmesiyle, otellerimiz tamamen dolacak” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 19:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?