2
Haziran
2024
Pazar
DEMRE - ANTALYA

Demre'de Yörük şenlikleri

Demre'ye bağlı Belören Köyü’nde 8. Geleneksel Muskar Katmer ve Yörük Şenlikleri yapıldı. Şenliklere AK Parti Antalya Milletvekili Burhan Kılıç, Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Ağagedikoğlu, Demre Kaymakamı Mustafa Masatlı, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, siyasi parti temsilcileri ve yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.

Şenlikler saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve köy imamı Seyfullah Eryılmaz tarafından okunan dualarla başladı. Açılış töreninde konuşan Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Ağagedikoğlu, "Daha önce sorumlu bulunduğum değişik bölgelere gitmiştim ama bu alana hiç gelmemiştim. Atalarımızın da dediği gibi odunun iyisi meşe odunudur. Bu asırlık meşe palamutları altında eğlenmek ve yaşamak çok güzel. Ancak bu alan orman yangınlarına müsait. Geçtiğimiz yıl, önceki yıllara oranla daha az zarar gördük. En üzücü olayda Gündoğmuş yangınında kaybettiğimiz arkadaşlarımız oldu. Yangın söndürmede ekip ve araçlara tahmin bile edemeyeceğiniz paralar harcıyoruz. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği açısından lütfen orman yangınlarına sebebiyet vermeyelim. En küçük yangın şüphesinde hemen 177 nolu ücretsiz yangın hattını arayalım" dedi.

Milletvekili Burhan Kılıç ise, "Size 6 kilometrelik Muskar (Belören) Çağman köy yolunun önümüzdeki Haziran ayı içersinde asfaltlanacağı müjdesiyle geldim. Şenliklerimiz hayırlı olsun. Yörük geleneğimizin yaşatılması için bu tür şenlikleri çok anlamlı ve yerinde buluyorum" diye konuştu.

Şenlikte piknik yapan vatandaşlarla da sohbet eden Burhan Kılıç, konuklara ikram etmek için katmer açan köy kadınlarına ’kolay gelsin’ dedikten sonra tezgaha geçerek katmer pişirdi. Kılıç, pişirdiği katmerlerin daha sonra tadına baktı.

Şenliklerde örf ve adetlere uygun gelin alma canlandırıldı. Halat çekme yarışında heyecanlı anlar yaşanırken, vatandaşlar yöresel sanatçıların seslendirdiği türkülerle doyasıya eğlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2005 Pazartesi 12:50:33
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 13:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?