20
Mayıs
2024
Pazertesi
DEMRE - ANTALYA

Engelli İngiliz kadın yanarak öldü

Antalya'nın Demre ilçesindeki Üçağız köyünde uzun yıllardır bir Türk ile yaşayan 64 yaşındaki engelli İngiliz uyruklu kadın, ahşap karavanda çıkan yangında yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Demre'nin Üçağız köyüne bağlı, denizden teknelerle ulaşım sağlanan Alan Mahallesi'nde bahçe içerisinde, İlyas Çivit (46) ile yaşayan İngiliz uyruklu Leskiy Stella Bran'a (64) ait ahşap karavanda yangın çıktı.

Çiftin uyuduğu sırada çıkan ve karavanın içini kaplayan yangın sırasında İlyas Çivit pencereden atlayarak kurtulmayı başarırken, yürüme engelli Leskiy Stella Bran yanarak can verdi.

Elektrik kontağı ya da sigara izmaritinden çıktığı sanılan yangın ile ilgili olarak Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Demre Cumhuriyet Savcısı Ramazan Dinç de olay yerinde inceleme yaptı.

Yangında karavan kullanılamaz hale gelirken, yıllar önce geçirdiği kaza nedeniyle bir kolu kesilen İlyas Çivit'in ise birlikte yaşadığı Leskiy Stella Bran'ı kaybetmesi nedeniyle sürekli ağladığı görüldü.

Olayla ilgili bilgi veren İlyas Çivit, Bran'ın yanık kokusunu alarak kendisini uyandırdığını, bu sırada karavanın içini bir anda alevlerin kapladığını, pencereden atlamasını isterken yaşlı kadının alevler içeresinde kaldığını söyledi. Çivit, kendisinin de pencereden atlayarak güçlükle kurtulduğunu anlattı.

İngiltere'nin Coventry şehrindeki bir kolejde muhasebecilik yaparken 1989 yılında Demre'ye bağlı Üçağız köyüne tatile gelen Lenksy Stella Bran'ın, bölgeye hayran kaldığı ve ülkesine bir daha geri dönmediği belirtildi. Yürüme engeli bulunan Bran'ın, aynı yıl trafik kazasında bir kolunu kaybeden İlyas Çivit'e köyde aşık olduğu, o tarihten bu yana hiç ayrılmayan çiftin ahşap karavanda birlikte yaşadıkları öğrenildi.

Üçağız köyünün de yer aldığı Kekova bölgesine sevdalı olduğu belirtilen İngiliz kadına, Üçağız Köyü Muhtarı Salih Çan'ın girişimleri sonucu İngiliz Hükümeti tarafından yaşlılık aylığı bağlandığı bildirildi.

Ölen İngiliz kadının cenazesi, karavanın enkazından alınarak kayıkla kıyıya çıkarıldı ve Demre Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Lensky Stella Bran'ın cenazesi, vasiyeti üzerine yanarak yaşamını yitirdiği karavanının bulunduğu bahçede toprağa verilecek.

AA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 13:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?