17
Mayıs
2024
Cuma
DEMRE - ANTALYA

Noel Baba etkinliklerinin bu yılki teması 'Barış Yolunda Turizm'

Antalya’nın Kale İlçesi’nde, 1-7 Aralık 2005 tarihinde düzenlenecek 22. Noel Baba ile Dünya Barışı’na Çağrı Etkinlikleri’nin konusu, "Barış Yolunda Turizm" olarak belirlendi.
22. Noel Baba İle Dünya Barışı’na Çağrı Etkinlikleri’ne katılan ülke temsilcileri devlet başkanlarından, sivil toplum kuruluşları yetkili kişilerinden, etkinlik anısına hazırlanan kitapta yayınlanmak üzere ’Barış Yolunda Turizm’e ilişkin mesaj getirecek. Ülkeler etkinliklere, düşledikleri veya geleneksel olarak kullandıkları bir Noel Baba kostümüyle katılacak. Aynı zamanda katılımcılar arasından seçilen jüri, bu yıl Antalya’da dünyanın en iyi kostümlü Noel Babası’nı da seçecek. Ülkeler ve diğer katılımcılar, bütün renkleriyle, yalnızca Barış Dünyası için sınırların olmadığı, 66 metrekare eşit stand verildiği Expo Center’de birarada olacak. Yine ülkeler, Expo Center’de yalnızca etkinlikler için hazırlanan 375 metrekarelik bir sahnede, az bilinen tarihi ören yerlerinin sunumlarının yanı sıra, kültürel faaliyetlerde de bulunacak.
10.’su verilecek Noel Baba Barış Ödülü için 6 Aralık 2005 tarihinde Antalya Expo Center’de, Noel Baba Barış Ödülü adına yapılacak galada, ülkeler, sahnede kullanılmak üzere umudun ve gecenin aydınlık kalması için 2 adet mum getirecek.
Noel Baba Vakfı Başkanı Muhammer Karabulut yaptığı açıklamada, "1986 yılından bu yana her yıl aralıksız olarak Noel Baba etkinliklerini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl etkinliklerin konusu ’Barış Yolunda Turizm’ olacak. Biz istiyoruz ki bu etkinliklerden ekonomik açıdan Demre de faydalansın. Ama şu bir gerçek ki uzun süredir gerçekleştirilen bu etkinlikleri, Demre halkı ve de yöneticiler izlemekle yetinmişlerdir. Ne belediyeden ne de halktan hiç bir maddi talebimiz olmadı, olmayacaktır. Ülkemizin kültürel zenginliği olan bu etkinliklere sahip çıkılması ve turizm adına bize düşen payı büyütmektir. Demre halkı ve yönetimi destek verse de vermese de bu etkinlikler devam edecektir. Kazanan Demre olsun istiyorum" dedi.
ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2004 Pazar 15:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?