20
Mayıs
2024
Pazertesi
ELMALI - ANTALYA

AKP Elmalı İlçe Kongresi yapıldı

AK Parti Elmalı İlçe Teşkilatı 3. Olağan Kongresi Elmalı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İki liste halinde girilen kongrede Ragıp Toy 171 oy alırken, 173 oy alan Ümit Öztekin başkanlığa seçildi.

İlçe Kongresine, AK Parti Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Abdurrahman Arıcı, Yusuf Ziya İrbeç, AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, İl Başkan Yardımcıları, Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Yapıcı, Korkuteli Belediye Başkanı Adnan Uğurlu, belde belediye başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

İlçe Kongresi'nde açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Hüseyin Samani, “AK Parti ilklerin partisidir. Ekonomide istikrarı, dış politikada ülkemizi dünyanın lider ülkeleri arasında etkili bir rol almasını sağlayan partimiz, Türkiye'nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın bütün vatandaşlarımızı kucaklayan bir anlayış ile hizmet vermeye devam edip, daha önceki dönemlerden kat kat fazla yatırım yapmıştır. Bilindiği gibi Amerika'yı, Avrupa ülkelerini ciddi bir şekilde etkileyen küresel bir ekonomik kriz dalgasıyla karşı karşıyayız. İktidarda 6. Yılını dolduran partimiz tarafından sağlanan ekonomik istikrar sayesinde bu krizden en az seviyede etkileniyoruz. Hatırlayın eskiden Avrupa ekonomisinde bir hapşırma olsa bizim ekonomimiz grip olur adeta altüst olurduk. Hamdolsun şimdi Amerika, Avrupa ekonomileri alt üst, bizim ekonomimiz ise dimdik ayakta. Bunu iyi görmeli ve herkese anlatmalıyız. Bunlar Türkiye sevdasıyla, hizmet sevdasıyla yapılabilen şeylerdir” diye konuştu.

Milletvekilleri Yusuf Ziya İrbeç ve Mevlüt Çavuşoğlu ise konuşmalarında Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde ne kadar etkin rol oynadığını belirterek, dış politika ve ekonomi politikası hakkında bilgiler verdiler.

İlçe başkan adayları Ümit Öztekin ve Ragıp Toy kendilerini tanıtmak için yaptıkları konuşmalarda birbirlerine başarı dileyerek, kongre sonucunda oluşacak yönetim ile AK Parti'nin Elmalı'da daha da güçlenmesi için çalışacaklarını, kaybeden ekibin küsme, bölünme yerine kazanan ekibe destek vereceğini söylediler.

351 delegenin oy kullandığı kongre sonucunda İlçe Başkanlığına seçilen Ümit Öztekin' in yönetim listesindeki isimler ise şöyle; Halil Öztürk, Oğuz Gültekin, Ali Doğan, Hasan Akalın, Hasan Akalın, Osman Durdemir, Ömer Ünal, Ahmet Aydın, Mehmet Bozdemir, Metin Aydın, Rıza Esen, Osman Hüyük, Gülay Uzdil, Bayram Sarı, Mustafa Kumkale, Zeki Demir, Yunus Gencer, Faruk Gülmez, Faik Gökmenoğlu, Recep Durgut.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 15:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?