15
Mayıs
2024
Çarşamba
ELMALI - ANTALYA

Elmalılı Antalya tanıtım filmi

Antalya merkezi ve 14 ilçesinin tarihi ve kültürel açıdan tanıtımının yapıldığı 85 dakikalık "Antalya" filmi bir toplantıyla tanıtıldı. ATAV Başkanı Nizamettin Şen, bunun Türkiye'de bölgesel bazda yapılan ilk geniş kapsamlı tanıtım filmi olduğunu söyledi.


Divan Antalya Otel'de yapılan tanıtım toplantısına Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen ve yapımcı firma yetkilisi Uğur Törer katıldı. Çalışma hakkında bilgi veren Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, filmin kendi müdürlüğünün yanında Antalya Valiliği ve Antalya İl Özel İdaresi ortaklığıyla yapıldığını söyledi. Antalya'nın bir turizm kenti olduğunu belirten Acar, şöyle konuştu: "Antalya, Türkiye'deki yatak kapasitesinin yüzde 42'sini barındırıyor. Ayrıca bin turizm acentesi ve bin 500 üzerinde tanıtım rehberi bulunuyor. Bu özellikleriyle Antalya Türkiye'nin dünyaya açılan bir penceresi konumunda. Ama bütün turizm imkanlarını tanıtacak görsel bir materyale sahip değiliz. Yurt dışından gelen misafirlerimize Antalya'yı tanıtacak görsel bir sunum yapamıyorduk. Bu eksikliğimizi gidermek için Antalya ve ilçelerini de kapsayan bir görsel sunum hazırladık."


ATAV Başkanı Nizamettin Şen de, tanıtım filminin devlet ve sivil toplum örgütlerinin ortak çalışmasıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Bu filminin, devletin son 3 yıl içerisinde tanıtımdaki stratejisinin değişerek bölgesel odaklı hale geldiğinin en iyi kanıtı olduğunu belirten Şen, "Bunu bir Antalya destinasyonu olarak sunuyoruz. Bu filmde Antalya'nın ilçelerini de kapsayan alt markalarına da yer verildi. Bu güne kadar böyle bir çalışmada ilçelere hiç yer verilmemişti. Tanıtımın Türkiye'de bölgesel bazda yapılan ilk geniş kapsamlı tanıtım filmidir" diye konuştu.
Şen, içerisinde Antalya yemek kültürünün de tanıtıldığı filmin Belek'te gerçekleştirilecek Uluslararası Seyahat ve Turizm Profesyonelleri Birliği (SKAL) Toplantısı'na katılacak 88 ülke temsilcisine dağıtılacağını söyledi.


4 ay süren çekimlerde toplam 130 dakikalık Antalya görüntüsü alındı.

Hava ve su altı görüntülerinin de yer aldığı tanıtım filmi bir aylık montaj çalışmasıyla tamamlandı.

85 dakikalık filmde Antalya merkezinin yanı sıra Akseki, Alanya, Demre, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Kaş, Kemer, Korkuteli, Kumluca, Manavgat ve Serik ilçelerinin tarihi ve kültürel tanıtımı yapılıyor.

100 bin YTL'ye malolan DVD formatındaki film için Grup Gündoğarken tarafından özel müzik bestelendi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 17:15:40
Güncelleme :26 Aralık 2007 Çarşamba 17:18:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ali duruş IP: 88.240.249.xxx Tarih : 4.02.2008 14:16:17

sayın elmalı belediyesi belediyenin sınırları içerisinde yer alan esneflerınızın adreslerini telefonlerını bir sayfada yayaınlarsanız bence elmalı için güzel bir tanıtım olur saygılarımla kolay gelsin