19
Mayıs
2024
Pazar
ELMALI - ANTALYA

İshal okulları tatil ettirdi

Elmalı İlçesi’nde içme suyundan kaynaklandığı tahmin edilen ishal salgını nedeniyle okulların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar tatil edildiği bildirildi.

Elmalı’da meydana gelen ishal olayları nedeniyle ilçede 500 kişinin hastanelere başvurduğu bildirildi. İlçede meydana gelen kusma, bulantı, yüksek ateş ve ishal şikayetlerinin artması üzerine Elmalı Kaymakam Vekili Remzi Oğuz Yılmaz, okulların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar tatil edildiğini bildirdi. Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Yapıcı ve Çevre Sağlığı ekipleriyle konuyu görüştüğünü ifade eden Kaymakam Vekili Yılmaz, ilçe merkezindeki değişik bölgelerden 15 ayrı numune aldırarak günlük olarak Antalya Hıfzıssıhha Kurumu’na gönderildiğini ve suyun incelemeye alındığını kaydetti.

Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Yapıcı da, belediye hoparlörlerinden yarım saatte bir anons yapılarak vatandaşların suyu kaynattıktan sonra içmeleri konusunda uyarıldıklarını vurguladı. İlçede meydana gelen ishal, kusma, bulantı ve yüksek ateş şikayetlerinin kaynağının sudan alınan numunelerin incelenmesi sonrası gelecek raporla belli olacağını belirten Elmalı Sağlık Grup Başkanlığı yetkilileri, "3 ayrı noktada alınan su numunelerinden kirlilik tespit edildi. İlçedeki ishal olaylarının nedeninin su kirliliğinden kaynaklandığını düşünüyoruz" dediler.

elmalı
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 11:59:27
Güncelleme :19 Haziran 2006 Pazartesi 15:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?