19
Mayıs
2024
Pazar
ELMALI - ANTALYA

Vali Yüksel Elmalı'da

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Elmalı İlçesi'nde incelemelerde bulundu. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Yüksel, 2004 yılının içme suyu sorunuyla mücadele yılı olacağını kaydetti.

Vali Yüksel ile beraberindeki heyet ilk olarak Elmalı Kaymakamı Veysel Yurdakul'u ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş'ı makamında ziyaret eden Antalya Valisi Yüksel, belediye toplantı salonunda vatandaşlarla sohbet etti. Toplantı salonunun girişinde kendisini bekleyen yürüme engelli Nazmi Özkaya ile yakından ilgilenen Vali Yüksel, Özkaya'ya her türlü yardımın yapılacağı sözünü verdi.

Vatandaşlara hitap eden Vali Yüksel, Antalya'ya geldiğinden bu yana 15 ilçe 103 belde ve 500'ün üzerinde köyü ziyaret ettiğini belirterek, "Her türlü isteklere açığız ve çözüm üreteceğiz" dedi.
Vali Aladdin Yüksel, Elmalı'daki Devlet Hastanesi'nde gerekli keşiflerin yapıldığını, 2003 yılında 46 milyar lira ödenek gönderildiğini ve bu yıl içinde onarımı için gerekli ihale işlerine başlanacağını belirtti. 

Antalya ile çevre ilçe ve köylerde içme suyu sorununun 2004 yılında çözüme kavuşturulacağını söyleyen Yüksel, "2004'ü içme suyu sorunu ile mücadele yılı olarak belirledik. Çeşmesi akmayan yer kalmaması için hergün çalışıyoruz. Biz köylünün kalbini almak için çalışacağız. Köylünün işini yapmayarak 'bu gün git yarın gel' diyen memurun gözünün yaşına bakmam o memur ile çalışmam" diye konuştu.

Sorunları olduğunu belirterek söz alan Bekir Ay isimli bir vatandandaş, "1999 yılında ilçedeki büyük afette iş yerim ve dükkanım büyük zarar gördü. O zaman hasar tespitini yaptırdım ancak gerekli yardım alamadım. Şu an ilçe merkezinde içki satarak geçiniyorum. Benim dükkanıma ruhsat vermiyorlar. Ben Yunanistan'dan mı geldim? Eğer işler böyle giderse birilerini öldüreceğim" şeklinde konuştu. Bunun üzerine Vali Yüksel de, "Olayın aydınlığa kavuşması için Başta Elmalı Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile konuşacağım, senin burada adam öldürmeye yetkin yok her şeyi düzelteceğiz" cevabını verdi. 

Toplantının ardından Vali Yüksel, tarihi Elmalı evleri ile Elmalı Müzesi'ni gezerek, Leblebiciler Çarşısı'nda vatandaşlarla sohbet etti.
Vali Yüksel ve beraberindeki heyet, akşam saatlerinde karayoluyla Antalya'ya hareket etti.
ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2004 Perşembe 19:47:42
Güncelleme :19 Haziran 2006 Pazartesi 15:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?