19
Mayıs
2024
Pazar
FİNİKE - ANTALYA

7 ayda 74 kişiyi kene ısırdı

Antalya'nın Finike ilçesinde 2008 yılı Ocak ayı başından Temmuz sonuna kadar 74 kişinin kene ısırması şikayetiyle Devlet Hastanesi'ne başvurduğu belirtildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Finike Sağlık Grup Başkanı Dr. Suat Güzel, ilçede kene ısırması dolayısıyla hastaneye başvuranlardan alınan kene örneklerinin Antalya Hıfzı Sıhha Enstitüsüne gönderildiğini, yapılan incelemeler sonucunda şu ana kadar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşli virüsüne rastlanmadığını kaydetti.

atandaşların yine de tedbirli olmalarını isteyen Güzel, kene ısırması halinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını istedi. Güzel, ayrıca Finike merkez ve beldeleri olmak üzere 2008 yılı Ocak ayı başından Temmuz sonuna kadar kene ısırması şikayetiyle Finike Devlet Hastanesine 74 kişinin başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Merkez Sağlık Ocağı Tabibi Dr. Gülten Özçoban ise Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi belirtilerinin; ani başlayan ateş, baş ve kas ağrıları kırgınlık, halsizlik ve iştahsızlık gibi ortaya çıktığını, bulantı, kusma karın ağrısı, ishal gibi şikayetlerle hastalığın devam ettiğini belirtti. Özçoban hastalığın ilerlemesi durumunda ise diş eti, burun, kulak, genital kanama, dışkı ve idrarda kanama görüldüğünü vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 17:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?