22
Mayıs
2024
Çarşamba
FİNİKE - ANTALYA

Acılı aileden, 'ihmal' suçlaması

Antalya’nın Finike İlçesi Adrasan açıklarında 5 mürettebatıyla birlikte batan "Şen Tarkan" adlı balıkçı gemisinde kaybolan denizci Ercan Çetin’in ailesi, aramanın yeteri kadar yapılmadığını öne sürdü. Aile geminin batmadığını iddia ederek yetkilileri göreve çağırdı.

Antalya’nın Finike İlçesi Adrasan Koyu açıklarında batan geminin mürettebatından haber alınamıyor. Cumartesi günü sabah saat 08.00 sıralarında gemi sahibine cep telefonuyla "Batıyoruz bizi kurtarın" diye imdat çağrısı yollayan mürettebattan haber alınamamıştı. Olayın yaşanmasından 3 gün sonra mürettebattan Kerem Baki Olcay’ın cesedi ticari bir gemi tarafından Kekova açıklarında görülerek Sahil Güvenlik ekiplerine durum bildirilmişti. Geri kalan 4 kişiden ise hala haber alınamıyor.

Öte yandan kayıp denizci Ercan Çetin’in ailesi geminin batmadığını iddia etti. Özgüç ailesi Sahil Güvenlik ekiplerinin arama çalışmalarında yetersiz kaldığını öne sürdü. Acılı aile, "Gemi batsaydı içindeki 300 sandık, köpükler, 2 ton mazot şişme bot gibi daha birçok parçanın karaya vurması gerekiyordu. Gemide bulunan 5 mürettebat kolay kolay batacak kadar acemi değillerdi. Denizle iç içe büyüyen insanlardı. Geminin kaybolduğu gün hava şartları o kadar da kötü değildi. Kemer, Kekova, Kaş ve Fethiye Sahil Güvenlik ekipleri arıyor da neden Finike Sahil Güvenlik ekipleri aramıyor? Çünkü gemi sahibi sürekli ifade değiştiriyor. Sahil Güvenlik nereyi arasın? Gemi sahibi gemi nerdeyken imdat çağrısı aldığını söylese sahil güvenlik ekipleri orayı arardı. Belki gemi akıntılara kapılıp başka ülke sınırlarına da geçmiş olabilir" dedi.

Aradan günler geçmesine ragmen sahil güvenliğin emir almadıkları için arama yapamadığını söylediğini ifade eden aile, "Biz sahil güvenliğe başvurduğumuzda bize emir almadıkları için çıkamayacaklarını söylediler. Aradan günler geçti, hiç birşey yapılmadı. Şimdi de Kurban Bayramı nedeniyle arama yapılmıyor" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2005 Pazar 15:29:27
Güncelleme :17 Şubat 2006 Cuma 14:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?