22
Mayıs
2024
Çarşamba
FİNİKE - ANTALYA

Finike aşığı Fransız ilçede defnedildi

DÜNYAYI teknesiyle dolaştıktan sonra 8 yıl önce mola verdiği Finike'ye hayran kalıp yerleşen 72 yaşındaki Jean Jagues Vuillemin, ilçede öldü. Cesedinin ya yakılıp küllerinin denize savrulmasını ya da Finike'de toprağa verilmesini vasiyet eden Fransız denizci, ilçe mezarlığında toprağa verildi. Finike Belediye Başkanı DYP'li Nail Dülgeroğlu, Vuillemin'in son arzusunun vesile olduğunu ve ilçe mezarlığının bir tarafında 25 mezarlık yabancılar mezarlığı yeri ayrıldığını söyledi.

12 yıl dünya denizlerinde tekne ile dolaşan Fransız denizci Jean Jagues Vuillemin, 8 yıl önce geldiği Türkiye sahillerinde mola vermek için Finike Limanı'nı seçti. Finike'de 1 ay konakladıktan sonra ülkesine dönen Vuillemin, ilçede geçirdiği günleri bir türlü unutamayınca yeniden Finike'ye döndü. Teknesini satıp deniz kıyısında ev alan Fransız denizci, burada pek çok arkadaş edindi. Bir süre önce kolon kanserine yakalanan Vuillemin, Türk ve yabancı arkadaşlarına, “Cesedimi ya yakın ve küllerimi denize serpin ya da Finike'de toprağa verin” diye sözlü vasiyet etti. Önceki gün 72 yaşında ölen Vuillemin'in 6 yıllık arkadaşı Metanet Aliyeva, “Yazılı bir vasiyeti yoktu ama bedeninin yakılarak küllerinin denize savrulmasını istiyordu. Eğer o mümkün olmayacaksa burada gömülmek istediğini söylemişti. Açıkçası önce yakılmasının olabilirliğini araştırdım. Ancak yaptığım görüşmeler sonrasında sistemin buna uygun olmadığını anlayınca yapamadık. Bunun üzerine Finike Belediyesi ile görüşerek buradaki mezarlığa defnedilmesini sağladık. Belediye bu konuda destek verdi” diye konuştu.

Finike Belediye Başkanı DYP'li Nail Dülgeroğlu, Fransız Jean Jagues Vuillemin’ın vesile olduğu bir karar aldıklarını ve ilçe mezarlığında yabancılar için yer tahsis ettiklerini söyledi. Vuillemin'in cenazesi dün Finike'deki Türk ve yabancı dostlarının katılıp dualar ettiği bir tören ile toprağa verildi.

Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 13:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?