20
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİPAŞA - ANTALYA

Baykal Gazipaşa'da halka hitap etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, "Demokrasilerde vatandaş iktidarlara ram olmaz; iktidar hukuka ram olur, anayasaya ram olur, kurallara ram olur, vatandaşa boyun eğer" dedi.


Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Hastane Caddesi ve Şehit Şadi Bal Caddesi'ndeki Şehit Şadi Bal Anıtı'nın açılışını törenine katılan Deniz Baykal, ilçe meydanında vatandaşlara hitap etti. Mustafa Kemal Atatürk'ün bindiği 1925 model Chevrolet marka 07 NNP 01 plakalı tarihi otomobile binip tur atan Baykal'a partililer sevgi gösterisinde bulundu.
Halka hitabında, Türkiye'nin borç içinde olduğunu savunan Baykal, piyasanın daraldığını ve bu durumdan yalnızca yabancıların memnun olduğunu öne sürdü. Hükümete yüklenen Baykal, "82 yılda 220 milyar dolar borç yapılmış. Bunlar geldiler, 6 yılda 82 yılda yapılan borçlardan fazlasını yaptılar. 280 milyar dolar da bunlar eklediler, oldu borç 500 milyar dolar" diye konuştu.


Anayasanın özüne dokunulmaması gerektiğini vurgulayan Baykal, "Allah razı olsun, Mustafa Kemal ve arkadaşları sapasağlam bir Türkiye Cumhuriyeti kurmuşlar. Şu İran'a bir bak, şu Irak'a bir bak, şu Afganistan'a bir bak. Onlar ne halde; biz değiliz. Niye? Fark ne? Niçin? Çünkü Türkiye'den bir Mustafa Kemal Atatürk geldi geçti. Bu temeli tekrar güçlendirmemiz lazım. Bu temele su kaçırıyorlar. Bu Atatürk temeline su kaçırıyorlar. Bunu tekrar güçlendirmemiz lazım. Bir çaresini bulursak tekrar barışımız, huzurumuz, kardeşliğimiz, dayanışmamız, devletimizin gücü ve güveni yerine gelir."


Laikliğin ortadan kaldırılmak istendiğini öne süren Baykal, "Laikliği ortadan kaldırırsak İslamiyet Türkiye'de daha mı güçlü olacak? İslamiyet, Lübnan'da daha mı güçlü, İran'da daha mı güçlü, Afganistan'da, Irak'ta daha mı güçlü? Orası mı bize örnek olacak, yoksa biz mi onlara örnek olacağız? Allah göstermesin, Türkiye onlara benzerse ne oluruz? Türkiye'yi bir terör coğrafyasına mı dönüştürmek istiyorsunuz? Bunlar çok yanlış oynuyorlar. Çok tehlikeli işlerle oynuyorlar. Bazen bilerek yapıyorlar, bazen bilmeden yapıyorlar. Demokraside iktidarlar hesap verir, hukuka saygı gösterir. Hesabı onlar verir, vatandaş değil. Demokrasilerde vatandaş iktidarlara ram olmaz; iktidar hukuka ram olur, anayasaya ram olur, kurallara ram olur, vatandaşa boyun eğer" diye konuştu. Baykal şöyle devam etti:
"Herkes şunu çok iyi bilsin; AK Parti bugün var, yarın yok. AK Parti olmadan önce Türkiye vardı, Türkiye'de devlet vardı, hukuk vardı, demokrasi vardı, cumhuriyet vardı. Yarın AK Parti ortadan kalktığında yine Türkiye'de

..
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 02:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?