18
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİPAŞA - ANTALYA

Devlet hastanesinde yeni uygulama

35 BİN HASTAYA TANITIM KARTI

Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Çınar, ilçede yaşayan 35 bin kişiye hasta tanıtım kartı verdiklerini açıkladı.

Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde, 8 Ekim 2007 tarihi itibariyle hasta tanıma sistemine geçilmesinden bu yana, hastaneye başvuran toplam 35 bin hastaya ‘Hasta Tanıtım Kartı’ verildiği bildirildi. Başhekim Mehmet Çınar, hasta tanıma sistemine geçilmesinin ardından, önemli bir ihtiyacın giderilmiş olduğunu söyleyerek, “Bu çalışmayı, 2 yıl önce Antalya bölgesinde ilk biz başlattık. Hastanemize başvuran vatandaşlar hiç kimseyle muhatap olmadan, hasta tanıtım kartlarını poliklinikler önünde bulunan okuyucudan geçirerek, 10 saniye içerisinde kendi kayıtlarını kendileri yapabiliyorlar. Bu sayede hastalarımız, vezneyle ya da başkalarıyla uğraşmıyor. Bunun yanında poliklinikler önünde yığılmalar da olmuyor. Bu kartları, hastanemize başvuran herkese ücretsiz olarak veriyoruz. İlçemizden şimdiye kadar 35 bin kişiye bu kartlardan çıkardık ancak, daha da yaygınlaştırmak için uğraşıyoruz” dedi.

Başhekim Çınar, bunun yanında vatandaşların telefon ve internet üzerinde randevu alabildiklerini belirterek, “Telefonla randevu almak isteyen hastalarımız, 0 242 572 18 18 numaralı telefonu arayabilirler. İnternet üzerinden ise, ‘www.gazipasadevlethastanesi.gov.tr’ adresini kullanarak randevu kaydını yapabilirler. Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde yapılan modernizasyon çalışmaları sonucunda, daha iyi ve kısa sürede hizmet verebilmek için hastanede bulunan tüm bilgisayarlar otomasyon sistemine dahil edildi. Hasta tanıtım kartlarını alabilmek için, vatandaşlarımızın sadece hastanemize başvurmaları yeterli” diye konuştu. Başhekim Çınar, randevu alan hastaların, verilen saatten 15 dakika önce hastaneye gelerek, randevu onaylatma işleminin ardından herhangi bir sorun yaşamadan ve sıra beklemeden muayenelerini olabileceklerini de sözlerine ekledi.

35 BİN HASTAYA TANITIM KARTI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 11:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?