21
Mayıs
2024
Salı
GAZİPAŞA - ANTALYA

İlk hasat başladı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Çobanlar köyünde 2 yıl önce serasına kırmızı dut eken Mustafa Uysal, dutun hasadına başladı.

Çobanlar köyündeki serasında 2 yıldır kırmızı dut üreten Mustafa Uysal, bu yılki hasada başladı. Köyünde sulama suyu sıkıntısı olduğu için arayışa girdiğini belirten Uysal, bu yıl ilk hasada başladığını söyledi. Yaklaşık 10 kilogram kırmızı dut topladığını belirten Uysal, "Dut için herhangi bir kimyevi gübre kullanmıyorum. Dut sadece su istiyor. Bahar mevsiminde kaynak suyu bol olduğu için sulamada da bir problem olmuyor. Masrafı az bir meyve. Topladığım dutların kilosunu 10 liradan verdim ancak kilosu 25 lira civarında. Bu yıl iki yıldır bana katkısı olmayan camekanımdan masrafımı alsam yeterli. Önümüzdeki yıllarda kara geçeceğim" dedi.

Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Aslan ise yaptığı açıklamada, son yıllarda ilçe üreticisinin alternatif ürünler ekme arayışına girdiğini, Çobanlar'daki üreticinin bunun bir sonucu olduğunu söyledi. Kapalı alana dut eken ilçedeki ilk üreticinin Mustafa Uysal olduğunu belirten Aslan, bölgedeki su sıkıntısının üreticiyi dut ekmeye yönelttiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2012 Cuma 12:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?