18
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİPAŞA - ANTALYA

Müslümanlığı seçtiler

Kuzey İrlanda'dan gelerek Antalya'nın Gazipaşa ilçesine yerleşen Estella Rosemary Saville ve Frederick Mcdowel Butler çifti, Gazipaşa Müftülüğü'ne müracaat ederek Müslüman oldu.

Yapmış oldukları araştırmalar ve Müslüman bir ilçede yaşamaları nedeniyle İslam dininden etkilendiklerini anlatan İrlandalı çift, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yusuf Yılmaz'ın da telkinleri neticesinde kendi hür iradeleriyle İslam dinini kabul ettiklerini söyledi. Müslümanlığı seçen çift, Gültekin Yusuf Gül ve Elif Gül isimlerini seçtiler.

Müftülük makamında yapılan törende İlçe Müftüsü Ahmet Bayer, Estella Rosemary Saville ve Frederick McDowel Butler çiftine, İslam dininin temel esaslarını anlatarak, İslam'ın hoşgörü ve sevgi dini olduğunu, Müslümanların bütün peygamberlere inandığını aktardı.

Müftü Bayer, “Yüce Allah C.C. bu kardeşlerimizin şahadetini ve imanını mübarek eylesin, İslam üzerine daim kılsın” dedi. Bayer, tarafından çifte mealli Kur'an'ı Kerim ve inanç esaslarıyla ilgili kitap hediye edildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2012 Cuma 12:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?