19
Mayıs
2024
Pazar
GAZİPAŞA - ANTALYA

Tarım Müdürlüğü'nden kurbanlık uyarısı

Antalya'nın Gazipaşa İlçe Tarım Müdürü Hasan Aslan, şap aşısı yapılmayan kurbanlıklarda hastalık riskinin yüksek olduğunu belirterek, vatandaşların bu tür kurbanlıkları satın almamasını ve kendilerine haber verilmesini istedi. 

Gazipaşa Tarım İlçe Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar üzerinde denetimlerini arttırdı. Şehrin girişlerini takip altında tutan İlçe Tarım Müdürlüğü, olası hastalık riskine karşı işi sıkı tutuyor. Gazipaşa İlçe Tarım Müdürü Hasan Aslan, bayramın yaklaşmasıyla birlikte ülke genelinde hayvan hareketliliğinin başladığını ve buna bağlı olarak salgın hastalık riskinin artığına dikkat çekti. Aslan, "Sevk edilecek tüm hayvanlar için belediyelerden ve muhtarlıklardan izin alınması gerekiyor. 

Kulaklarında küpe numarası bulunmayan hayvanların satışına izin vermiyoruz. Sevk yapılacak hayvanların en az 15 gün önce şap aşıları yapılmalıdır. Çünkü aşısı yapılmamış olan hayvanlarda hastalık riski yüksek. Aksi halde bu uyarılarımızı dikkate almayıp, hayvan pazarlamaya çalışan ilgili kişilere 823 YTL'den, bin 647 YTL'ye kadar para cezası verilecek. Ayrıca bu hayvanların taşındığı araçları da 3 ay süreyle trafikten men edilecek" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 11:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?