20
Mayıs
2024
Pazertesi
İBRADİ - ANTALYA

Altınbeşik Mağarası turist bekliyor

Antalya'nın İbradı ilçesine bağlı Ürünlü köyü sınırları içinde bulunan, dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyük yeraltı gölüne sahip Altınbeşik Mağarası, turist bekliyor.

Alınan bilgiye göre, uzunluğu yaklaşık 2 bin 500 metre olan Altınbeşik Mağarası, milyonlarca yıllık bir sürecin izlerini taşıyor.

İbradı ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki Ürünlü köyü sınırları içinde bulunan Altınbeşik Mağarası içindeki sarkıt ve dikitler görülmeye değer manzaralar sunarken, beyaz renkli kalın traverten oluşumlar, mağaranın görsel açıdan en güzel bölümünü oluşturuyor. 2.5 kilometre uzunluğundaki mağara, içindeki gölet oluşumlarıyla da dikkati çekiyor. Mağara içinden çıkan suyun yeraltından Beyşehir Gölü'yle bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Bölgeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler, mağara girişindeki deniz bisikletleriyle de bu muhteşem doğa oluşumunu görme imkanı buluyor. Adını yakınındaki üst kısımda yer alan Altınbeşik Tepesi'nden alan Altınbeşik Mağarası, bölge için de önemli bir ekonomik kaynak olarak gösteriliyor.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, "Altınbeşik, örneğine az rastlanan bir yapıya sahip. 2008'de daha fazla turist getirilmesi amacıyla tur operatörleriyle acentelerle konuşup, tanıtılması sağlayacağız." diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 01:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?