19
Mayıs
2024
Pazar
İBRADİ - ANTALYA

İbradi Üzüm Festivali başladı

İbradı Belediyesi tarafından 27-29 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen İbradı Üzüm Festivali’nin açılış törenine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk, CHP Antalya Milletvekili Atilla Emek, Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Demircioğlu, İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, İbradı Kaymakamı Mehmet Ünal ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İbradı’nın Türk Tarihi’nde önemli bir yere sahip olduğunu belirten İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, Altınbeşik Mağrası’nın işletmeciliğinin halka verilmesini istedi. Kendisinin de bu coğrafyadan olduğunu dile getiren CHP Antalya Milletvekili Atilla Emek ise, ’’İbradı, hem verimli topraklarıyla hem de fikir bakımından Türkiye’ye çok özel değerler yetiştirmiş bir belde. Milletvekili olarak eğer kabul ederseniz, kendimizi İbralılı olarak kabul ediyorum’’ dedi. CHP Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk de kısa bir konuşma yaparak, ’’Bu tür etkinlikler İbralı’nın tanıtımına büyük katkıda bulunacaktır. İbradı her zaman aydınlık bir beldedir. İnanıyorum ki bu aydınlık çizgiyi daha da artırarak ilerleyecektir’’ diye konuştu.


Törende konuşmaların ardından İbradı’daki çiftçilerin ürettiği üzümler, ’Üzüm Güzeli’’ adı altında düzenlenen yarışmada birincilik için yarıştılar. Ziraat Mühendisleri’nden oluşan jüri üyelerinin karşısına konulan toplam 39 sandık içerisinden en iyi üzüm yetiştiricisi seçimleri için yarışma düzenlendi. Toplam 39 ayrı kasada bulunan üzümlerden tek tek tadan jüri üyeleri, yaklaşık 4 kilogram üzüm yemek zorunda kaldılar. Yarışmada birinci olan 28 numaralı sandığın sahibi Nazmi Değirmencioğlu’nun hediyesini, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler verdi. Bugün başlayan ve 29 Ağustos’a kadar sürecek olan festival boyunca değişik etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor.

iha-antalya
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 21:09:35
Güncelleme :17 Şubat 2006 Cuma 15:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?