20
Mayıs
2024
Pazertesi
İBRADİ - ANTALYA

Vatandaş mağdur

İbradı ilçemizde Orman kadastro ve Tapu Kadastro işlemlerinde mağdur olan vatandaşlar mahkemeye baş vurmuşlardı. Mağdur olan haklı iken tarlası, arazisi, bağı, bahçesi ormana, meraya ve hazineye çıkartılan vatandaşlar mahkemeye duruşmaya başladılar, keşifler hafta sonları bile devam ediyor.

Yüzlerce İbradı sakini Akseki Mahkemesine yazılımlarda uğradığı mağduriyeti giderebilmek için başvurup dava açtı. Tapulu ve yıllardır zilliyetli olarak ekilip dikilen yerlerin son tapu çalışmalarında hazineye çıkartılması vatandaşları isyanın eşiğine getirdi.

Vatandaşlar yaptıkları açıklama da “Tapulu yerlerimiz ve yıllardır alıp Zilliyetli yerlerimizin çoğu hazine çıkartıldı. Tarlalarımızın kenarında çıkan bazı meşe , çam,katran ve ardıç fidanlarını sırladık gölgesinde oturmak için büyüttük. Yaban domuzları tarladaki mahsule zarar verir hale geldi. Girdilerin artması ile tarlalarımızı yaban domuzunun verdiği zarardan dolayı bazen dinlendiriyoruz. Bizim ağaç sevgimiz nedeniyle tarlalarımız ormana yazılmıştı,şimdi hazineye yazıldı. Bazı hatırlı kişilerin ve bazı siyasilerin ise mağdur olmadığını duyuyoruz. Geniş ormanlık yerler bile kendi üzerlerine yazılmış.Acaba vatandaşın mağduriyetinden bir beklentilerimi var ?.. Yoksa birileri çıkartılan hazine arazileri için hesap mı yapıyor ?..Kendi yerlerimizi kurtarmak için mahkemeye verdik.Fakat imkanı olan avukat tutuyor,imkanı olamayan bazı kişiler mahkemeye bile vermedi.Çünkü buraların çoğunu satsak yaptığımız masrafı bile kurtarmaz.Bu yazılımlarda sorumlular ve yetkililer cezalandırılsın.İmza yetkisi olan bazı kişilerin rasgele imza attıklarını söylüyorlar.Belediyeye ait Gökçesarıç , Katrançukuru ,Görenci,Gembos ,Çağallı gibi 40 civarında yer,bunların bazıları tapulu çoğu zilliyetli olan yerler mera olarak yazılmış.

Belediye Başkanı Muharrem Kaya yaptığı açıklama da “Yukarı Mahalle muhtarı ve bir bilirkişinin tutanakları okuyup incelemeden imzaladığını,buraların tapusu var fakat hazineye yazılık.bu nasıl sorumluluk “ dedi.Akseki Kadostro Mahkemesine giden çok sayıdaki İbradı halkı Adliye koridorunu doldurarak sıranın gelmesini bekliyorlar.

Vatandaşlar “Mahkemeye hakkımızı savunmaya ve aramaya geldik. Burada duruşmaya girmeyi bekliyoruz.Bizi mağdur eden yetkililer ve sorumlular bu halimizi görseler ne diyecekler di, acaba vicdanları sızlayacak mıydı. İbradı’dan mahkemeye gelip gitmek kolay mı. Dayısı olanlar ve hatırlı kişiler kendi işlerini yaptırdılar,bizim gibi dayısı olmayanlar ise mağdur oldu, mahkeme bekliyor. Bekleyip göreceğiz, dayıları da hatırlı siyasetçileri de, elbette bizde zamanı gelince konuşacağız. Sorumlular cezalandırılsın, bizleri mağdur edenleri ve ilgisiz kalanları biz seçimlerde cezalandıracağız. Tek tesellimiz Hakim Nihat Topal davaları hızlandırarak sonuçlandırıyor. Hak yerini buluyor. Yıllarca mahkemeye gelip gitme zorunda kalmayacağız “ dediler.

ibradigazetesi
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 12:00:50
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 12:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?