20
Mayıs
2024
Pazertesi
KAŞ - ANTALYA

40 gün 40 gece sürecek

KAŞLILAR BÜYÜK YÜRÜYÜŞE HAZIRLANIYOR

Anadolu coğrafyasındaki doğa kıyımına karşı tepkilerini göstermek amacıyla Nisan ayında büyük bir yürüyüş düzenlemeyi hedefleyen 'Anadolu'yu Vermeyeceğiz' hareketi gönüllüleri Kaşlılarla buluştu.

Kaş'ta bir toplantı düzenleyen 'Anadolu'yu Vermeyeceğiz' hareketi gönüllüleri, Nisan ayı ortalarında başlayacak ve 40 gün 40 gece sürecek olan 'Büyük Anadolu Yürüyüşü' başlıklı organizsayonun hazırlıklarının ülkenin dört bir yanında sürdüğü belirtti. Kaş Kültür Evi'nde gerçekleşen toplantıya, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş, Kaş'ın Çukurbağ ve Kemer köyü muhtarlarıyla Kaş Çevre Platformu üyesi çok sayıda doğasever katıldı.

Toplantıda bölge halkının tepkisini çeken HES'ler hakkında maket üzerinde bir sunum yapılırken, sayısı 2000'in üzerinde olan santrallerin hayata geçirilmesi durumunda Anadolu'da akan tüm derelerin borular ya da tünellere hapsedilmiş olacağını vurgulandı.

Nisan ayı itibariyle vadilerden, köylerden, kasaba ve şehirlerden yola çıkarak başlatılacak 'Büyük Anadolu Yürüyüşü'nün 40 gün 40 gece yol alacak kervanlar halinde Ankara'da noktalayacağı belirtildiği toplantının ardından, Türkiye'nin dört bir yanındaki HES projelerinin etkilerini anlatan 'Anadolu'nun İsyanı' adlı belgesel filmin gösterimi gerçekleştirildi.

KAŞLILAR BÜYÜK YÜRÜYÜŞE HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 10:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?