23
Mayıs
2024
Perşembe
KAŞ - ANTALYA

Doktorların hasarlı bina eylemi

Antalya’nın Kaş İlçesi’nde geçtiğimiz gün meydana gelen 5.5 şiddetindeki depremde sallanan Antalya Devlet Hastanesi’nin yıkılma tehlikesine rağmen önlem alınmamasını eleştiren Antalya Tabipler Odası, bugün sembolik olarak temel atma töreni gerçekleştirdi.

Antalya Devlet Hastanesi önünde gerçekleşen eylemde konuşan Antalya Tabip Odası Başkanı Raci İşoğlu, "Antalya Valiliği’nin eldeki imkanları zorlayarak üretmeye çalıştığı geçici çözümleri görmezden gelmek mümkün değildir. Ancak aynı duyarlılık ve sorumlulukla hareket etmeyen hükümet, asıl çözüme yönelik girişimleri bir türlü başlatmamaktadır. Hükümet adına ancak 15 gün aradan sonra Antalya’ya gelebilen Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, ’Endişe edecek bir durum yok. Gereğini yapacağız’ diyerek gitmelerin üstünden 15 gün geçti. Ancak hala ses yok" dedi.
Yeni devlet hastanesinin bir an önce yapılması gerektiğini belirten İşoğlu, "Devlet hastanesi binasının yeri ve projesi hazır diyen yetkililere sesleniyoruz. Her şeyi hazır olan inşaata başlamak için daha neyi bekliyorsunuz? İnşaata başlama işlemi bu kadar geciktirilen binanın kaç yılda bitirileceğini sanıyorsunuz?" diye konuştu.

Tabip Odası üyeleriyle birlikte sembolik olarak kurdele keserek temel atma töreni yapan Tabip Odası Başkanı Naci İşoğlu, daha sonra kesilen kurdeleyi yerde bulunan çimento ile tuğlanın üzerine bıraktı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2005 Pazar 14:02:23
Güncelleme :2 Temmuz 2005 Cumartesi 10:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?