19
Mayıs
2024
Pazar
KAŞ - ANTALYA

Festival coşkusu yarışla sona erdi

Kaş İlçesi'nde bu yıl 9.'su düzenlenen Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali, Yunanistan'ın Meis Adası ile Kaş İlçesi arasında yapılan yüzme ve kano yarışlarıyla sona erdi. 

Bu yıl 9.'su düzenlenen Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nin üçüncü günü Yunan Meis Adası'ndan Kaş'a Türk ve Yunan yüzücülerin katıldığı 2. Uluslararası Meis-Kaş Yüzme, Kano Yarışmaları yapıldı. Meis Adası-Kaş 3 mil uzaklığındaki yüzme yarışmasına 7 bayan 28 erkek olmak üzere 35 yüzücü katıldı. Bayanlar kategorisinde Deniz Kayadan İstanbul 1.58.00 derecesiyle birinci, Ayşegül Bodur İstanbul 2.17.00 derecesiyle ikinci, Aslı Üzer İstanbul 2.41.35 derecesiyle üçüncü oldu. Erkeklerde ise Alican Alaçlı İstanbul 1.35.00 derecesiyle birinci, Dursun Sapı Bursa 1.44.00 derecesiyle ikinci, Cihan Bakır İstanbul 1.50.00 derecesiyle üçüncü oldu. Kano yarışmasına ise 12 çift ekip katılırken, 9 çift ekip yarışı tamamladı. 

4 çift kanocu yarışa katılamadı. Meis-Kaş Kano Yarışmaları'nda Şerafettin Tombul-Ali Gök çifti 44 dakikayla birinci, Dean-Livesley Berat çifti 45 dakikayla ikinci, Dinçer Yaşar-Fevzi Dikici 46 dakikayla üçüncü oldu. Yarışmalarda dereceye girenlere hediyeleri İlçe Kaymakamı Hikmet Aydın, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Meis Belediye Başkanı Pavlos Panagirıs ve Yardımcısı Patricia Lambro ile organizasyonu gerçekleştiren Bugenvil Turizm Seyahat Acentesi sahibi Ufuk Güven tarafından verildi. 

Kaş Kaymakamı Hikmet Aydın, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Hepinizin yorgun olduğunu biliyorum. Hepinizi çok tebrik ediyorum. Meis ile aramızda var olan sevgiye dayalı dostluğumuzu devam ettirmek için festival yapıyoruz. Yüzme ve kano sporu da Meis ve Kaş'ın dostluğunu pekiştiriyor. Festival amacına ulaşmıştır" dedi. 

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ise "Geçen yıl yüzme ve kano yarışlarının startlarının verildiği burada Meis'ten Kaş'a yüzerek dostluk ilişkilerinde yolumuza tam gaz devam ediyoruz" diye konuştu. 

Meis Belediye Başkanı Pavlos Panagirıs de, "Gönderdiğimiz mesaj arkadaşlık, dostluk ve barış içindir. Kaş Belediye Başkanı'na yorgun düşmeyen çabaları için teşekkür ediyoruz. Bu festivali barış ve kardeşlik içinde organize ettik" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2006 Pazar 23:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?