20
Mayıs
2024
Pazertesi
KAŞ - ANTALYA

Kaş Kültür ve Sanat Festivali başlıyor

Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen "Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali" 27 Haziran Cuma günü başlıyor.

Bu yıl 11.'si düzenlenen festival hakkında bilgi veren Belediye başkanı Halil Kocaer, festivaldeki en büyük amacın Kaş'ı tanıtmak olduğunu söyledi.

Kaş'ın bundan binlerce yıl önce Likya gibi önemli bir uygarlığa ev sahipliği yaptığını belirten Kocaer, "Festivalimizin bir ayağını Likya uygarlığı oluşturuyor. Bildiğiniz gibi Likya'nın başkenti Patara, dünyanın ilk demokratik meclisinin kurulduğu bir yer. Bunun dışında dünyanın ilk deniz feneri de yine Patara'da bulunuyor. Kaş tarihi geçmişinin yanında yamaç paraşütü, 35 dalış noktasıyla da doğa tutkunlarına hitap ediyor. Böyle bir tarih ve coğrafya içinde bulunuyoruz. Kaş'ın turizm pastasından gerektiği kadar pay alabilmesi için bu yıl 11'incisini gerçekleştireceğimiz Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali'ni düzenliyoruz. 27 Haziran Cuma günü başlayan ve 3 gün devam eden festivalimize yeri ve yabancı turistleri Kaş'a bekliyoruz" diye konuştu.

Festivale geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Yunanistan'ın Meis Adası'ndan katılım olacağını belirten Kocaer, festivalin ilk günü Meis Adası ile Kaş arasında kardeş şehir protokolü imzalanacağını böylece, Ege'nin barış denizi olmasına katkıda bulunacaklarını ifade etti. Kocaer ayrıca festival kapsamında yüzme ve kano yarışlarının düzenleneceğini vurguladı.

Kaş'ın tarihi önemi ve doğa güzelliklerinin yanında dalış açısından da uygun bir coğrafyaya sahip olduğunu ifade eden Halil Kocaer, "Kaş'ta 35 adet dalış noktası bulunuyor. Bu dalış noktalarını yıllık 10 bin civarında dalış tutkunu ziyaret ediyor. Bu dalış noktalarını her geçen yıl daha da arttırmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle önümüzdeki Temmuz sonunda Hava Kuvvetlerinden alacağımız kargo tipi askeri uçağı Kaş açıklarında batıracağız. Bu konuda Hava Kuvvetleri ile yazışmalarımız tamamlandı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 13:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?