20
Mayıs
2024
Pazertesi
KAŞ - ANTALYA

Köylülerin tiyatro merakı

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Yeşilköy köylüleri kurdukları tiyatro grubuyla "Düğün ile Davul" isimli oyunu sergilediler. Çoğunluğunu çiftçilerin oluşturduğu tiyatro grubu, vatandaşlardan büyük alkış aldı. 

Antalya'nın Kaş ilçesindeki Yeşilköy'de İlköğretim Okulu Öğretmeni Metin Çiftçi'nin öncülüğünde Köy Halk Tiyatrosu kuruldu. Çoğunluğunu çiftçilerin oluşturduğu 25 kişilik tiyatro grubu, "Düğün ile Davul" isimli komedi oyunlarını Kaş'taki Antik Tiyatro'da sergilediler. Dekorlarının da köylüler tarafından yapıldığı oyunu izleyen vatandaşlar, oyuncuları ayakta alkışladı. Oyunu izleyenler arasında Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut da yer aldı. 

Oyunda rol alan seracı Fatma Aydın, 3 yıldır Yeşilköy'de provalar yaptıklarını belirterek, "Tiyatro çok zevkli bir uğraş. Köyümüze bir katkımız olsun, kültürümüz gelişsin diye uğraşıyoruz" dedi. Tiyatronun dekorcusu ve aynı zamanda oyuncu otomobil kaportacısı Özcan Körpe ise kendilerini daha da geliştirmeyi istediklerini bu nedene de devletten destek beklediklerini ifade etti.

..
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 17:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?