20
Mayıs
2024
Pazertesi
KAŞ - ANTALYA

Tatiline "sanat" kat!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki Çukurbağ köyünde düzenlenen Eflatun Sanat Kampı, sanat ve doğayla iç içe tatil imkanı sunuyor.

Tatilini kampta geçirenler, yoga yapıyor, toprakla uğraşıyor, resim, heykel, ebru, fotoğraf gibi sanat dallarını öğrenme olanağı buluyorlar.

Likya yürüyüş yolu üzerindeki Çukurbağ köyünde, denizden 450 metre yükseklikte onardığı taş eve yerleşen ve Kaş Eflatun Sanat Kampı adıyla konuklarına açan Aydın Çukurova, farklı tatil arayışında olan ve dünyanın pek çok yerinden gelen konuklarını ağırlıyor.

Sabahın erken saatlerinde yoga yaparak güne başlayan konuklar, günü Likya yolunda yürüyerek veya tekne turu yaparak geçirebiliyor.

Temel sanat derslerinin de verildiği Kaş Eflatun Sanat Kampı'nda, arzu edenler resim, seramik, heykel, ebru ve fotoğrafla uğraşıyor. Sofraya konulan tüm sebze ve meyvenin bahçede yetiştirildiği kampta dileyen konuklar bahçe bakımıyla ilgilenip, toprakta stres atabiliyor.

Çalışmalarını sergileyebiliyorlar

Aydın Çukurova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eflatun Sanat Kampı ile turizmi çeşitlendirdiklerini söyledi. Dileyenlerin servislerle Kaş'a inerek, denize girebildiklerini belirten Çukurova, isteyenlerin de kampta Likya yürüyüşleri, yoga gibi etkinliklerle güne merhaba dediklerini kaydetti.

Resim, ebru ve çizim eğitimi de verdiklerini ifade eden Çukurova, konukların tatil boyunca yaptıkları eserlerin, düzenlenen sergilerle ziyarete sunulduğunu söyledi.

Her oda galeri

Her yıl düzenlenen ve farklı ülkelerin sanatçılarının yer aldığı uluslararası serginin yanında, kişisel sergilere de ev sahipliği yapan kampın, her bir odası sanat galerisine dönüştürülmüş durumda.

Bu yılki karma sergide, Almanya'dan Marlis Dimont, Petra Bonomi, Hektor Maldonado, Fransa'dan Jacques Bourdoiseau, Yunanistan'dan Takis Lazos, Hollanda'dan Valentine Van Herpen, ABD'den Fred Teifeld ile Türk sanatçılar Serap Başol, Ayşen Erte, Gülgün Engin, Vildan Işık, Berna Özlem Özcan, Makbule Sümer, Meral Sümer, Nadide Gürcüoğlu, Ecehan Toprak, Irmak Özcan ve Nebahat Karyağdı'nın eserleri yer alıyor.

Kaş-Eflatun Sanat Kampı'nda sergisi yer alan sanatçılar arasında Kızılderili sanatçı Hektor Maldonado, Amerikalı fotoğraf ustası Fred Teifeld, kedilerin ressamı olarak bilinen Selin Işın Maldonado gibi isimler de bulunuyor.

Ressam çoban kardeşler ebruya merak sardı

Kampta usta sanatçıların yanı sıra, gençlerin de eserleri sergileniyor. Kaş'ta çobanlık yapan iki kardeşin resim çalışmaları da geçtiğimiz yıllarda Almanya'nın önemli isimlerinden Petra Bonomi'nin eserleriyle birlikte sergilendi.

Eğitimleri için keçilerini satmak zorunda kaldıklarını söyleyen 16 yaşındaki Dilek Giritlioğlu ve 18 yaşındaki Tayfun Giritlioğlu, şimdi de ebru yapıyor. Her fırsatta Kaş Eflatun Sanat Kampı'nda çalışmalarını sürdüren gençlerden Dilek plajda, Tayfun da elektronikçi de çalışarak, harçlıklarını çıkarıyorlar. Gençlerin en büyük hedefi, Güzel Sanatlar Fakültesine giderek sanatlarını geliştirmek.

AA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 09:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?