19
Mayıs
2024
Pazar
KAŞ - ANTALYA

Turizm Haftası kutlamaları başladı

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde turizm haftası kutlamaları başladı.

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde turizm haftası nedeniyle kortej geçişi yapıldı. Kaş protokolü, turistler, öğrenciler ve vatandaşlar davul, zurna ve bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdüler. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk koyan vatandaşlar ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okudular.
Törenin açılış konuşmasını yapan Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş, "Kentlerin doğal, tarihi ve kültürel değerleri ancak kurallara uymakla korunabilir..Turizm için tanıtım çok önemlidir. Bu tanıtımı da Kaş'a gelen turistlere en iyi hizmeti vererek yapabiliriz" dedi.

Törende bir konuşma yapan Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz ise" Turizm pastasından daha fazla pay alabilmek için çalışıyoruz. Kaş bu anlamda Türkiye'nin yükselen değeridir. Kaş, alt yapısıyla, dünyanın ilk demokratik meclisiyle, dünyada var olan en eski feneriyle, Likya yürüyüş yoluyla, Akdeniz'in 80 km kumsalıyla mavi bayrak almış masmavi deniziyle turizmin kalbidir" dedi

4 yıldır Kaş'ta yaşayan Alman vatandaşı Rita Schuman ise, "Kaş'ı çok seviyorum. Burada bir ev satın aldım. Burada yaşamaktan dolayı çok mutluyum"dedi.
Törenin son bölümünde öğrenciler tarafından hazırlanan şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi ve el sanatları sergisi etkinlikleri yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 09:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?