19
Mayıs
2024
Pazar
KAŞ - ANTALYA

Türk-Yunan dalgıçların dostluk dalışı

Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen "11. Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali" çerçevesinde bir araya gelen Türk ve Yunan dalgıçlar, Uluburun- 3 Batığına dostluk dalışı yaptı.

Kaş'ta bu yıl 11'incisi düzenlenen festival, Türk ve Yunan dalgıçların 30 metre derinlikteki Uluburun -3 batığına düzenledikleri dalışla başladı. Dalgıçlar, ilçenin 8,5 km açığında Hidayet Koyunda gerçekleştirilen dalışta, su üstü ve sualtında Türk ve Yunan bayrakları açarak fotoğraf çektirdi. Dalış, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Kaş'ta 1982'de bir sünger dalgıcı tarafından bulunan genç tunç devrine ait batığın, 1984 yılında başlatılan ve 11 yıl süren çalışmaların ardından M.Ö 14.yüzyılın sonlarında kaybolan bir Likya gemisi olduğu anlaşıldı. Batıktan çıkartılan orijinal parçalar, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesine götürülerek sergileniyor.

360 Derece Tarih Araştırmaları Çalışma Grubu üyeleri ve tekne ustası Hayrullah Kes tarafından 40 günde yapılan "Uluburun- 3" 2 yıl önce düzenlenen törenle Kaş'ın Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu mevkiine törenle batırılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 15:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?