18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAŞ - ANTALYA

Türkiye'nin en başarılı üç kaymakamı

Her yıl 10 Ocak’ta Türk İdareciler Derneği, valilerin aday gösterdiği kaymakam ve vali yardımcıları ile İçişleri Bakanlığı’nın önerdiği merkez personeli arasından en iyiyi seçiyor. Kamuoyunda pek de bilinmeyen ve 20 yıldır yapılan bu seçim sonunda bu kez üç kaymakam birden ödül aldı.

Dernek fonundan 1 milyar 250 milyon lira ve İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Emsallerden üstün hizmet nedeniyle’ birer maaşla ve takdirname:

Doğu Beyazıt Kaymakamı -şimdi Kaş Kaymakamı- Nurullah Çakır, Samandağ Kaymakamı Selim Çapar ve Uzunköprü Kaymakamı İrfan Balkanlıoğlu. Üç kaymakam, diğer adaylara fark atan projelerini 27 Haziran Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’na görüntülü olarak sundu. Başbakan ve bakanları çok heyecanlandıran bu projelerin en büyük özelliği, trilyonlara mal olacakken birkaç yüz milyar liraya hayata geçirilmesiydi.

NURULLAH ÇAKIR Antalya-Kaş Kaymakamı

Bin çocuk tiyatrocu oldu

Hüseyin Öğütcan Meslek Başarı Ödülü’nü aldı. 41 yaşında. Kütahya doğumlu. 1989’da Denizli, Çeltik, Karabük ve Ovacık Kaymakamlığı, Siirt Vali yardımcılığı, Çatalzeytin Kaymakamlığı, Kastamonu Vali Yardımcılığı, Doğubeyazıt ve şimdi Kaş Kaymakamı. Çakır, Doğubeyazıt’ı unutmadı, Kemalpaşa İlköğretim Okulu’ndan 25 öğrenciyi Kaş’ta bir hafta konuk etti. Kaşlı öğrenciler de eylülde Doğubeyazıt’a konuk olacaklar. Ağrı Valisi Yusuf Yavaşça altı kaymakam, üç vali yardımcısının arasından onu önerdi. Görev yaparken ihtiyaçları eldeki imkanlar, süre ve personeli gözönüne alarak tespit ediyor. Halkın doğal önderlerinin de fikirlerini alıyor. Doğubeyazıt’ta özellikle kadınların okuma yazma sorununu saptadı. Geçtiğimiz yılbaşında annelerin, çocukların ihtiyacını tespit için o gece 100 evi dolaştı. ‘Sorunlarımıza alışılmışın dışında yaklaşıyor, çözüm bulmaya çalışıyor, kanaati oluştu. Önceleri rastgele taleplerle karşılaşırdık. Seçici olmaya başladılar. Mesela mahallesinde akmayan sudan yakınan kadına arkadaşları itiraz etti, o belediyenin görevi, diye. Sağlık ocaklarına başvurular, okula giden kız çocuklar arttı.’

7 Okuma yazma kursları: Kadın öğretmenlerin görev almasını istedi. Çünkü Doğubeyazıtlı kadınlarla dertleşmeli, model alınmalıydılar. İki yıl içinde 50’si erkek 250 kadın öğretmenin ders verdiği kurslara 4 bin 200 kadın katıldı. Kursta çocuğuyla gelen veliler için bir oda kreş, bir oda etüt odası yapıldı. Doktor, hemşire, ebe ve sağlık meslek lisesi öğretmenleri ana-çocuk sağlığı, gıda mühendisi ve ev ekonomistleri de beslenme üzerine eğitim verdi. Kadınların bir kısmı Halk Eğitim’deki kuaförlük kurslarına katıldı. Dünya Kadınlar Günü’nü iki bin kadın kutladı. Her okul kendi yılın annesini seçti. 100 kadın, Anadolu usulü bohçalarla ödüllendirildi.

7 Sokakta yaşayan çocuklar için tiyatro şenliği başlatıldı. Binden fazla çocuk oyunlarda rol aldı. Komşu il ve ilçelere turneye gittiler. Toplam 20 bin seyirci izledi.

7 Fen ve tekniğe yatkın ilköğretim ve lise öğrencileri için bilim kulübü kuruldu. Hırsıza karşı ev ve çanta alarmı, bisiklet pedalından cep telefonunu şarj eden makine icat ettiler.

7 Doğu Beyazıtlı üniversite öğrencileri için yaz okulları açtık. Basketbol okulu, resim, matematik kursları düzenlendi. Atletizm okulundaki kız öğrenciler Türkiye çapında başarılı oldular.


Hürriyet Pazar
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2005 Pazar 14:14:55
Güncelleme :15 Temmuz 2005 Cuma 14:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aysel aslan IP: 88.228.71.xxx Tarih : 22.02.2008 14:52:05

türkiyenin en başarılı kaymakamı oldugunuz için sizi tebrik ediyorum sayın çakır çok iyi şeyler yapmışsınız doğrusu günümüz kaymakamlarını düşününce tabi gelecegin en başarılı kaymakamı olarak size başarılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum altı yedi sene sonra yerinizi fazlasıyla dolduracagımdan ya da sizin yerinize türkiyenin en iyi kaymakamı benim olacagımdan emin olabilirsiniz ukalalık yapmıyorum kendime güveniyor ve çalışıyorum ozaman sizinle görüşürüz belki stajımı sizin yanınızda yaparım belli olmaz BAŞARILARILARINIZIN TADINI ÇIKARIN SAYGILARIMLA