18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAŞ - ANTALYA

Twitter kullanıcıları Kaş’ta buluşacak

TWİTTER KULLANICILARI KAŞ’TA BULUŞACAK

Twitter kullanıcıları 25 Mart’ta 300’ün üzerinde dünya kentinde Twitter Partisi Düzenliyor. Yardım amaçlı organizasyona Kaş’ın yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Didim ve Alaçatı’nın ekleneceği belirtildi.

Kaş’ın da aralarında olduğu 300’den fazla dünya kentinde düzenlenen ‘Twitter Festivali’, 25 Mart’ta başlayacak. Dünyanın değişik ülkelerinden birbirini tanıyan gönüllü organizatörler eşliğinde gerçekleşecek organizasyonla Twitter kullanıcıları 24 saat boyunca Twestival’i kutlayacak. Bu yıl ikincisi düzenlenen organizasyonla Twitter’ın dünya çapındaki her kullanıcısının, yerel ve global bağış toplaması sağlanıyor. Etkinliğin Kaş ayağına ev sahipliği yapan Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş, organizasyonun dünyada ihtiyacı olan insanlara katkı yapmasının yanında Kaş turizmini de olumlu etkileyeceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Twestival’le, Etiyopya, Hindistan ve Uganda’da toplam 55 su kuyusu açıldığı ve 17 bin 000 çocuğa ömür boyu içme suyu sağlandığı açıklandı. Organizasyon komitesi tarafından yapılan açıklamada, 2009’da hem global hem de yerel olarak İstanbul’da da düzenlenen Twestival’lerde Charity Water ve TODEV (Türkiye Otistikleri Destekleme ve Eğitim Vakfı) desteklendiği belirtildi.Bu yıl düzenlenecek etkinliğin de tüm dünya kentleri için iyilik yarışına sahne olacağının vurgulandığı açıklamada, “Hazırlıkları devam eden etkinlikte tüm dünyada olduğu gibi elde edilen gelirler ‘twitter üzerinden sosyal farkındalığı arttırma’ amacıyla 2010’da Madonna’nın da destekçisi olduğu Concern Worldwide için bağış toplayacak” ifadelerine yer verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 16:14:02
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 16:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?