20
Mayıs
2024
Pazertesi
KEMER - ANTALYA

120 dalgıç Paris-2 için daldı

Akdeniz Üniversitesi Su Topluluğu öncülüğünde Antalya'nın Kemer ilçesinde bir araya gelen 24 üniversiteden toplam 120 dalgıç, Fransız savaş gemisi "Paris-2" batığı için daldı.

Kemer'de bir araya gelen çeşitli üniversitelerin su topluluğu üyeleri, 1. Dünya Savaşı sırasında Türk subayı Mustafa Ertuğrul Aker komutasındaki askerler tarafından batırılan Fransız savaş gemisi "Paris-2" batığına daldı. Öğrenciler, 7 kişiden oluşan ikişer gruplar halinde daldı. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen dalış gün boyu sürerken, su altında çekilen fotoğraflar ve görüntüler yarın düzenlenecek toplantıda gösterilecek.

Etkinliği organize eden Akdeniz Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, dalışın düzenlenmesindeki amacın Kemer'in su altı zenginliğinin yanı sıra Paris-2 batığını dünyaya tanıtmak ve Türk ulusunun büyük kahramanlarından Mustafa Ertuğrul Aker'i anmak olduğunu ifade etti. Gökoğlu, "Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Türkiye'nin üzerinde bazı oyunlar oynanıyor. Amacımız bu memleketin gençlere nasıl kurtarıldığını, nasıl alındığını ve ülke için neler feda edildiğini anlatmak. Bu anlamda kahramanlarımızı tanıtmak ve bununla birlikte de üniversite gençliğinin kaynaşmasını sağlamak. Geçtiğimiz yıla göre bu yıl daha da heyecanlıyız. Hem katılım fazla hem de birçok üniversiteden destek var. Halktan destek alıyoruz. Toplam 24 üniversitenin katıldığı dalışlarda Ege, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Sabancı, Koç Üniversitesi, Elazığ Fırat Üniversitesi, Karedeniz Teknik Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Işık Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi gibi üniversitelerden toplam 120 öğrenci katılıyor. Ayrıca bu yıl yabancı üniversitelerden de su altı toplulukları katılıyor" dedi.

Dalışta öğrencileri yalnız bırakmayan Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ise, "Dünyanın 100 batığı içerisinde gösterilen ve su altı turizmine büyük katkı sağlayan Paris 2 batığı için geçen yıl da olduğu gibi bu yılda bir etkinlik düzenliyoruz. Akdeniz Üniversitesi ile ortaklaşa Mustafa Ertuğrul Aker anısına düzenlediğimiz 2. Kemer Paris 2 Batığı Dalışları'nı gerçekleştiriyoruz. Geçen seneye oranla bu sene sayımız bir hayli yüksek. Kemer su altı zenginlikleriyle de her zaman ön planda. Kemer'de 100'e yakın dalış okulu var. Bu arada tarihimizde çok önemli" diye konuştu.
Öğrenciler ise, çok heyecanlandıklarını ve bu dalışın kendileri için farklı bir anlam taşıdığını söylediler.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 17:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?