22
Mayıs
2024
Çarşamba
KEMER - ANTALYA

99 kere Maşallah

Ulusal Eğitime destek kampanyası kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2004-05 öğrenim yılında Kemer’de açılan Okuma Yazma kursu belge dağıtımı Kındılçeşme piknik alanında gerçekleştirildi.

Belge dağıtımına Antalya Valisi Aleattin Yüksel yoğun programı nedeniyle katılmazken eşleri Emine Yüksel de belge dağıtımına katıldı.

Kemer Kaymakamı Adem Yılmaz ve eşinin yanırsa, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Menderes Bulut da törene katılan isimlerdi.Kemer Protokolü ile Bölge belediye başkanları ,Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Tıraş ve Belediye Meclis Üyeleri Necati Karakaya, Binnaz Kum, Hakan Tuncer inde hazır bulunduğu törende yeni okuma yazma öğrenenler kürsüden konuşmalar yaptılar, ve okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. Tören öncesi ve sonrası Beldibi ve Aslanbucak İlköğretim okullarında oluşturulan folklor ekipleri konuklara muhteşem bir folklor gösterisi sundu.

Kaymakam Yılmaz: 2 sevinci bir arada yaşıyoruz

Kemer Kaymakamı Adem Yılmaz burada yaptığı konuşmasında Kemer’de resmi kayıtlara göre 450 ye yakın kişinin okuma yazma bilmediğini ve bugün bu rakamın 350’ye inmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yılmaz, “İki sevinci bir arada yaşıyoruz. Okuma yazma bilmeyen arkadaşların artık hem okuduklarını hem de yazdıklarını görüyor ayrıca baharın gelmesi il de baharın bayramını yaşıyoruz. İlçemizde resmi kayıtlarımıza göre 450 ye yakın okuma yazma bilmeyen insanımız vardı. Bunlardan 99 bugün okuma yazma öğrendi. Bunun sevincini yaşıyoruz. 350 ye yakın kişi halen okuma yazma bilmiyor. Kalan kısma baktığımızda bu kısmın bir bölümü sezonluk olarak ilçemize gelenler ve burada yaşamayan vatandaşlar diğerleri de 50 yaşın üzerinde olan kurslara katılmayan vatandaşlar. Gönül isterdi ki onlara onlar da burada sertifika verelim. Ama inanıyorum ki onlarda bu mutluluğu ileride yaşayacaklar. “ diye konuştu.

Bulut: Seferberlik devam ediyor

Sertifika törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Menderes Bulut da yaptığı konuşmasında , “ Bizim amacımız ülkemizde yaşayan herkese hizmet götürmektir. Antalya İlimizin tüm merkez ve ilçelerinde 98 bin vatandaşın okuma yazma bilmediğini öğrenmiş bulunduk. Bu konuda sayın valimiz ve eşleri talimat vererek 8 Eylül 2003 tarihinde Antalya ilimizde okuma yazma bilmeyenlere yönelik bir kampanya başlattık. İlimizde 818 kurs açıldı. 11550 kişi okuma yazma bilme öğrendi. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Bugün sertifika alacak kursiyerlerimizi de yürekten kutluyorum. “ diye konuştu.

Emine Yüksel: Biz onlardan daha mutluyuz

Ulusal Eğitime destek kampanyası çerçevesinde yapılan emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Aleaattin Yüksel’in eşi Emine Yüksel de kursiyerlere belgelerinin dağıtımı öncesi yaptığı konuşmasında : “ Özelikle bu kampanyayı başlatan Cumhurbaşkanımızın eşleri sayın Semra Sezer’e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kaymakamımıza ve değerli eşlerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum . Ancak burada daha büyük bir teşekkürü hak eden tabii ki kursiyerlerimiz. Onlara da sonsuz teşekkür etmek gerekiyor. Bu yaştan sonra bütün emeklerini ve cesaretlerini ortaya koyarak buraya geldiler ve başarılı oldular. Görüyorum ki kendileri mutlulular, ama biz onlardan daha çok mutluyuz.” Diye konuştu.

Halil Öncü-Kenthaber/Kemer
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 10:24:54
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 13:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?