22
Mayıs
2024
Çarşamba
KEMER - ANTALYA

Ağustosun ikinci haftasında sahne alacaklar

Kurulduğu 2000 yılından bu yana her yaz sezonunda eğitim veren Kemer Belediyesi tiyatro atölyesinde diksiyon, fonetik, doğaçlama derslerinin sonunda hazırlanan oyunlar Kemerli sanatseverlere sunulacak. Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker'de çocukların eğitim aldıkları Tiyatro Atölyesine konuk oldu.

Şeker, çocukların tiyatroya olan ilgilerinin her geçen yıl daha da arttığına dikkat çekerken, " Artık Kemer'de Tiyatro okulumuz var. Yaz döneminde çocuklarımız tiyatro eğitimi alıyorlar. Bu eğitim onların soyal yaşantılarına büyük katkı sağlıyor. Geleceğin tiyarocu adayları çocuklarımıza başarılar diliyorum. Aldıkları eğitim sonunda oynayacalşarı oyunları da merakla bekliyorum" dedi.

Kemer Belediye Tiyatrosu Genel sanat Yönetmeni Selim Türkışık ise yaptığı açıklamasında, "Geleceğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı gençlerimizin aldıkları eğitim sonrasında sergileyecekleri oyunlara tüm Kemer halkını bekliyoruz" dedi.

70 çocuğun eğitim aldığı tiyatro kursları Ağustos ayının ikinci haftasında ; Büyük grubun sergileyeceği Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı Selim Türkışık' ın yönettiği " Kördöğüşü" isimli oyunu ,Ortanca gurubun sergileyeceği Ebru Zeliha Sırkıntı'nın yönettiği "Masal Dünyası "oyunu,Küçük gurubun sergileyeceği Bilgen Özçelik'in yönettiği " Dostumuz Doğa" isimli oyunla seyirci karşısında olacak.

Halil Öncü/Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2007 Cumartesi 08:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?