24
Mayıs
2024
Cuma
KEMER - ANTALYA

AKUT, Alman dağcıyı Tekeli'de arıyor

Kemer'de geçtiğimiz Pazartesi günü sabaha karşı eşine Tahtalı Dağı'na tırmanacağını söyleyerek kaldığı otelden ayrılan Torsten Pank isimli Alman dağcının aranması çalışmaları, Tahtalı Dağı'ndan 2100 rakımlı Tekeli Dağı'na kaydırıldı.

Pank'ın kaybolduğu haberini alan ve dün öğle saatlerinde Kemer'e ulaşan dağcı arkadaşı Reinhard Mittas da dün helikopterle havadan yapılan çalışmanın ardından, bugün karadan çalışma yapan arama kurtarma ekiplerine katıldı.

Sabah saatlerinde kaldığı otelden AKUT ekipleri tarafından alınan ve Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen Reinhard Mittas, burada haritalar üzerinde yapılan toplantının ardından AKUT ekipleriyle birlikte Kemir'in 20 kilometre kuzeybatısında bulunan 2100 rakımlı Tekeli Dağı'na doğru yola çıktı.

Kayıp dağcı Pank'ı 2 gün önce gördüklerini iddia eden 2 görgü tanığıyla birlikte Tekeli Dağı'na 3 ayrı ekiple birden tırmanan AKUT'a, canlı arama çalışmalarında kullanılan İngiliz çoban köpeği cinsi 'Zeyna' isimli arama kurtarma köpeği de katıldı. İstanbul'dan takviye olarak gelen 10 kişilik AKUT ekibiyle birlikte yapılan çalışmalar sonunda öğle saatlerine kadar Pank'ın izine rastlanılamadı. Çalışmaların bugün akşama kadar devam edeceği bildirildi.

Öte yandan, eşi Christian Pank'ın ifadesi doğrultusunda kayıp dağcı Torsten Pank'ın kaybolduğu gece, otelden çıkarken üzerinde tişört, kapri şort ve küçük bir sırt çantası bulunduğu bilgisinden yola çıkan jandarma ve AKUT, son 2 gündür gelen ihbarlarda eşkale göre hareket etti.

Ancak bugün öğle saatlerinde Christan Pank'ın, kocasının yanında kot pantolonun da bulunduğunu söylemesi üzerine ekipler başladıkları noktaya döndü. 2 gün öncesine kadar Tahtalı ve Tekeli dağları eteklerinde pantolonlu olan ve eşkali Torsten Pank'a uyan kişilerin ihbarlarını, üzerinde pantolon olduğu için değerlendirmeyen arama kurtarma ekipleri, başladığı noktaya geri dönmenin sıkıntısını yaşıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 14:42:45
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 15:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?