18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Alman dağcının cesedi bulundu

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde 27 Haziran gecesi 2366 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'na çıkmak için Kemer İlçesi'nde kaldığı otelden ayrılan ve Göynük kanyonunda ölü olarak bulunan Alman uyruklu dağcı Torsten Pank'ın cesedi, AKUT tarafından düzenlenen bir operasyonla bulunduğu yerden çıkartıldı.

AKUT, Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kemer'den destek olan vatandaşlar ve TODOKS'dan oluşan 25 kişilik ekip, AKUT Akdeniz Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül'ün başkanlığında Göynük kanyonunda yaklaşık 200 metrelik bir çukur içinde ölü bulunan Torsten Pank'ın, cesedini, düzenlenen bir operasyonla bulunduğu yerden çıkarttılar.

Kanyonda bir uçurumdan aşağı yuvarlanan Pank'ın cesedini bulunduğu yerden çıkartmak için denenmemiş teknikler kullanıldı. Halatlarla yapılan cesedin çıkartılması operasyonu yaklaşık dört saat sürdü. Kurtarma ekibi, Alman dağcı Torsten Pank'ın cesedini su içinden çıkardıktan sonra kayalıklarla kaplı bölgede 8 kilometrelik bir yürüyüş yaptı.

Yaklaşık kırk derecelik sıcak altında tamamlanan çalışma sonunda Pank'ın cesedi, Kemer Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cesedin, yapılacak otopsinin ardından Alman Konsolosluğu aracılığı ile Almanya'ya gönderileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 16:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?