18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEMER - ANTALYA

Alman ve Yunanlı kardeşler Kemer'de

Kemer’in Kardeş şehri Schwabach ile Schwabach’ın kardeş şehri Yunanistan’ın Kalambaka şehri Beleidye Başkanları ve heyeti antik kent Phaselisi gezdiler.

Yaklaşık 2 saat boyunca antik kenti gezen heyette bulunan Schwabach 2. belediye Başkanı Büttner Rudolf ile Kalambaka Belediye Başkanı A.Piniaras Phaselis’ten bir hayli etkilendiklerini belirttiler.

Türkiye’ye 4 kez geldiğini belirten Kalambaka Belediye Başkanı A.Piniaras, Kemer’e ilk defa geldiklerini ifade ederek, “ Türkiye ve Yunanistan iki Akdeniz ülkesi. Kültürleri ile birbirine çok yakın iki ülke. Daha önce 4 kez Türkiye’ye geldim. İstanbul’u , İzmir’i , Ayvalık’ı gezme imkanım oldu. Kemer’e ilk kez geliyorum. İspanya’dan Hindistan’a kadar birçok bölgede eski yunan medeniyetlerinden kültürel yapıtlar görmekteyiz. İşte burada bunun bir örneğini yaşıyoruz. Şu anda 2 ülke insanları bu medeniyet üzerinde buluştuk. “ diye konuştu.

Kemer Belediyesi Yetkilileri ve Kemer-Schawabach Kardeş Şehir Komite Başkanı Ayşe Bıyık eşliğinde Schwabach 2. belediye Başkanı Büttner Rudolf ile Phaselis’i gezen Kalambaka Belediye Başkanı A.Piniaras burada bulunan yapıtlar üzerlerinde bulunan eski yunanca yazıları da dikkatlice bakarak çözmeye çalıştı.

Halil Öncü-Kenthaber/Kemer
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 15:34:02
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 11:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?