19
Mayıs
2024
Pazar
KEMER - ANTALYA

Almanya'da Kemer sergisi

Antalya'nın Kemer ilçesiyle 10 yıldır kardeş şehir olan Almanya'nın Schwabach kentinde, Kemer'i konu alan sergi açıldı.

Kemer'in kardeş şehri olan Almanya'nın Schwabach kentinde Kemer rüzgarı esmeye devam ediyor. 10. yılını dolduran kardeşlik ilişkileri kapsamında Schwabach Belediyesi tarafından "Kemer-Schwabacah Kardeşlik Sergisi" açıldı. Schwabach Belediyesi 2. katında açılan sergide 10 yıllık kardeşlik ilişkileri resimlerle ve gazete kupürleri ile anlatılırken, Kemer resimleri de duvarları süslüyor.

Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Açıkgöz, Kemer Beldiyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici ve Kemer Belediyesi Meclis üyelerinden oluşan heyet, Schwabach Belediyesini ziyaret ederek, sergiyi gezdi. Kardeş şehir komite başkanı Ayşe Bıyık tarafından sergiyi gezen Kemer heyeti 10 yılı izlerken, geçmişe döndü. Özellikle geçtiğimiz yaz aylarında Kemer'de geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu eşi ile birlikte hayatını kaybeden Kemer Belediyesinin Hesap İşleri Müdürü Sabri Anatürk'ün de sergide fotoğraflarının yer alması duygulu anlar yaşattı.

Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz burada yaptığı açıklamada, "Kardeş şehir ilişkileri karşılıklı kültürler açısından çok önemli diye düşünüyorum. Kemer ile Schwabach bunu çok iyi gerçekleştirmiş. 10 yıllık zaman zarfında kardeş şehir ilişkilerinin bu düzeye gelmesinde Kemer Belediyesi ile Schwbach Belediyesine büyük iş düşmüş. Başkanlarda bunu çok iyi şekilde uygulamışlar. Bu kardeşlik ilişkilerinin bu seviyeye gelmesinde emeği geçen Kemer Belediye Başkanına, komite üyelerine ve diğer yetkililere de teşekkürlerimi sunuyorum. " dedi.

Öte yandan Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz, Kemer İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Açıkgöz, Kardeş Şehir Komite Başkanı Ayşe Bıyık ile Schwabach Belediyesi yanında bulunan 1400'lü yıllarda yapılan tarihi kiliseyi de dolaştı ve kilise hakkında bilgiler aldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 11:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?