24
Mayıs
2024
Cuma
KEMER - ANTALYA

Amsterdam, Kemer'e kuruluyor

Hollanda’nın başkenti Amsterdam, Kemer’e yapılıyor. 20 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak olan şehirde, Amsterdam’ın kanal evleri, Rijks Müzesi, rüzgar değirmenleri ve Damm Meydanı gibi yapılar bulunacak.

Birce Turizm Hava Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Torosluoğlu, Kemer’e yeni bir tesis kazandıracaklarının müjdesini vererek, "Kemer’e kuracağımız yeni tesisimiz diğerlerinden çok farklı olacak. Tesisimiz tamamen küçük bir Amsterdam halinde olacak. İsmi Orange Cauntry ’Portakallar ülkesi’. Amsterdam’ın simgesi portakal, Kemer’in de simgesini portakal olarak düşünürsek, portakallar bir arada olacak. Tesisimizin içerisinde Amsterdam’ın dünyaca ünlü kanal evleri, Hollanda’nın Rijks Müzesi, balıkçı kasabasının küçük bir kopyası, Hollanda’da artık bir simge haline gelen rüzgar değirmenleri, Amsterdam şehir merkezi ’Damm Meydanı’, Hollanda’daki alışveriş merkezleri gibi Amsterdam’ın önemli merkezleri ve binalarının küçültülmüş halde bulunacağı tesisimize giren birisi yalnızca yapıları ile değil, içerisindeki personeli ile de Amsterdam’ı yaşayacak" dedi.

Tesisimiz içerisindeki güvenlik görevlilerinin Hollanda polisinin kıyafetlerini taşıyacaklarını ifade eden Torosluoğlu, "Yani tesisimiz, Amsterdam’ın küçük bir kopyası olma özelliğini taşıyacak. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki, en fazla 4 sene sonra Kemer’e gelen turistlerin yüzde 80’i Hollandalı olacak. Tesisimizin açılışı için kraliçeyle yazışmalarımız devam ediyor. Tesisin açılışına teşrif edebilirlerse, Kemer’in önünde hiçbir turizm kenti duramaz ve emin olun Hollandalı turistte Kemer’e yetecektir" diye konuştu.

450 odası bulunacak Orange Cauntry Hotel’in Kemer Resort Hotel ve Calimera Tatil Köyü’nün arasındaki 20 dönümlük araziye kurulacağı belirtildi.

LEVENT YENİGÜN-ANTALYA (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 00:00:10
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 78.161.47.xxx Tarih : 4.01.2008 05:42:48

Ve aylardan 2007 1 hafta tatile gittim,orange county'e söylediklerinden çok daha fazla güzel bağımlılık yapıyo resmen,inanılmaz harika herşey süperdi kesinlikle bidaha gidicem:)